GGD kijkt tevreden terug op vaccinatiecampagne meningokokkenziekte.

32.000 Jongeren in de regio gevaccineerd en beschermd

De GGD Brabant-Zuidoost heeft de grote vaccinatiecampagne tegen de
meningokokkenziekte in onze regio afgerond. Dit voorjaar werden bijna 38.000 jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uitgenodigd voor de prik. Daarvan lieten zich ruim 32.000 vaccineren. De GGD is tevreden over deze opkomst. Het betekent niet alleen dat de individuele jongere zelf goed beschermd is maar het leidt ook tot een grotere groepsbescherming.

In april en juni ontvingen alle jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar een uitnodiging van het RIVM voor de vaccinatie tegen meningokokkenziekte ACWY. De minister besloot al in 2017 tot de invoering van deze vaccinatie voor peuters van 14 maanden en jongeren van 14 jaar omdat sinds 2015 jaarlijks steeds meer mensen ziek worden door een besmetting met de meningokok, type W. Deze bacterie kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. Staatssecretaris Blokhuis besloot vorig jaar om het aantal jongeren dat voor vaccinatie in aanmerking komt, uit te breiden naar jongeren tot en met 18 jaar. De keuze voor deze groep tieners heeft te maken met het feit dat zij relatief vaker drager zijn van de bacterie en daarom meer kans op de ziekte hebben.

De GGD Brabant-Zuidoost voerde deze vaccinaties uit op 10 locaties in de regio. Coördinator Ludy Blind kijkt tevreden terug: “We zijn tevreden over de goede opkomst. Deze groep tieners draagt in belangrijke mate bij aan verspreiding van de bacterie. Ze zijn dus zelf goed beschermd maar de vaccinatie leidt ook tot een hoge groepsbescherming en dus ook preventie van de ziekte in alle leeftijdscategorieën. Maar ook logistiek was de campagne uiteraard een uitdaging. Dankzij de goede samenwerking met onze gemeenten en ook alle scholen verliep deze operatie ook heel vlot”.

De GGD verwacht de definitieve opkomstcijfers in de regio door het RIVM na de zomervakantie. Jongeren die tijdens deze campagne de prik niet hebben gehaald krijgen van het RIVM een laatste herhalingsoproep voor vaccinatie in het najaar 2019. Alle jongeren die zijn geboren in 2006 worden opgeroepen in het voorjaar van 2020.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

330 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *