• DIOW NL DSC_5212
  • DIOW NL DSC_5119
  • DIOW NL DSC_5153

Maandelijks kunnen kinderen tussen 7 en 17 jaar zich gratis aanmelden voor een Dojo (workshop). Naast het programmeren leren zij websites bouwen, robots te besturen, apps ontwikkelen, zelf games te scratchen en nog heel veel meer. Dit doen zij meestal in kleine groepjes, een belangrijke stelregel is dan ook  ‘leer samen en leer van elkaar’. Er zijn ook techniekcoaches aanwezig (ouders en/of stagiaires, vrijwilligers die affiniteit en/of ervaring hebben met techniek en programmeren). Zij helpen de kinderen op weg mochten zij er onderling toch niet uitkomen.
De CoderDojo beweging gelooft dat een goed begrip van programmeertalen steeds belangrijker wordt in de moderne wereld, dat het zowel beter als gemakkelijker is om deze vaardigheden te leren op jonge leeftijd, en dat niemand deze kans zou mogen worden ontnomen.

Cheque Rotary Helmond voor CoderDojo

CoderDojo Helmond heeft begin dit jaar een cheque ontvangen ter waarde van 6200,- van Rotary Club Helmond.  Een mooi bedrag om te investeren in nieuwe uitdagende en technische hoogstandjes, aldus de voorzitter en vicevoorzitter José en Ihsane.
Met het ontvangen geldbedrag zijn er nieuwe robitica’s aangeschaft, willen zij dojo’s inrichten en denkt de organisatie erover na om licenties aan te schaffen. CoderDojo wordt georganiseerd door vrijwilligers en heeft als opzet kinderen op een leuke en ongedwongen manier digitaal vaardig te maken en te leren programmeren.

CoderDojo in de bibliotheek

Afgelopen zaterdag was de 29e editie op de tweede verdieping in Bibliotheek Helmond Peel.
Na het voorwoord en korte instructie van José Veldwijk wisten de meeste kinderen wel hun weg te vinden naar een plekje waar zij gefocust in groepjes aan de slag gingen.
Degene die er voor het eerst waren, waagden zich aan het scratchen.
Alle aanwezige kinderen waren in hun element. Een aardige bibliotheekmedewerkster kwam tot twee keer toe (een keer voor de pauze en een keer na de pauze) langs met een snoepje.
Omstreeks 14.30 uur werd er een korte pauze ingelast en kregen de kinderen een consumptiebon waarmee ze beneden in het lunch-leescafé een drankje konden halen. Met hun vochtgehalte weer op peil, vervolgden zij hun bezigheden.

 

 

560 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *