Gilde Sint Antonius Abt wil nieuwe traditie

Openluchtmis bij Sint Antoniuskapel is samenwerking tussen kerk, gilde en muziek

Precies 50 jaar geleden, op 27 mei 1969 opende het gilde haar schutsboom aan de Heeklaan. Ruim 100 jaar was het gilde gevestigd nabij de Sint Antoniuskapel in Brandevoort waar nog altijd een schutsboom staat. 50 jaar geleden moest op last van aangescherpte veiligheidseisen het gilde deze locatie verlaten. Het gilde Sint Antonius Abt organiseerde op zondag 26 mei  in samenwerking met het parochiebestuur Sint Lucia en muziekvereniging Unitas een openluchtmis bij de Sint Antoniuskapel aan de Antoniusweg in Brandevoort. De H. Mis werd voorgegaan door pastoor Norbert Swagemakers. Het gezelschap is te voet in optocht van de pastorie naar de Sint Antoniuskapel gewandeld.

Het gilde had alles goed voorbereid: er stonden bankjes voor de bezoekers, er was een geluidsinstallatie geregeld en na de H. Mis was er koffie/thee met een plakje cake. Na deze pauze kon het gezelschap luisteren naar een optreden van de fanfare, die nog een concert verzorgde.
Pastoor Swagemakers bedankte iedereen voor deze openluchtmis. Het gilde heeft de wens uitgesproken om van deze gezamenlijke verzorging van de H. Mis in de open lucht een nieuwe jaarlijkse traditie te maken. ‘Dat is echte verbroedering, waarbij kerk, muziek en verenigingen elkaar verbinden voor onze gemeenschap,’ sloot Hoofdman Johnny Sleegers de H. Mis af.

Tekst en foto Anja Donkers

589 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *