• DIOW HS van Bree Beach volleybaldiow.nlhch (54) Bree beachvolley
  • DIOW HC van Bree Beach volleybaldiow.nlhch (58) Bree Beachvolley
  • DIOW HS van Bree Beach volleybaldiow.nlhch (61) Bree beachvolley

In Brouwhuis werd de elfde editie van het Gino van Bree beachvolleybaltoernooi georganiseerd. Bij aankomst bij het VEKA sportcentrum hoorde je al van verre de fluitjes snerpen, overstemd door de muziek die de dj vanaf een grote vrachtwagen ten gehoren bracht. Het ging ook dit jaar weer om de sportiviteit, gezelligheid en het sportieve samenzijn.

Rondom waren er grote partytenten opgesteld zodat de deelnemers af en toe lekker in de schaduw konden zitten. Vooral omdat door de warme zon de temperatuur van het zand behoorlijk was gestegen. De organisatie was zoals gewoonlijk weer in handen van RVC.

Het toernooi werd weer perfect georganiseerd: alle wedstrijden begonnen stipt op tijd, de EHBO was constant aanwezig, de scheidsrechters werden erop attent gemaakt wanneer zij hun wedstrijden moesten leiden en er was altijd iemand bij de wedstrijdtafel waar de scoreborden stonden. Er waren twee speelvelden gecreëerd en een derde veld was bedoeld als oefenveld of gewoon voor de recreatie als men niet hoefde te spelen.

Tijdens het spelen merkte men dat de stemming goed in zat, er werd flink gereageerd op fouten door de spelers en als men een wedstrijd had gewonnen sprong men op elkaars rug voor een rondedansje. Ook als er in een ploeg iemand struikelde en in het zand terecht kwam, werd er flink gelachen en reageerde iedereen spontaan en sportief.

Voor de kleinste kinderen was er een speelplek gecreëerd: een groot springkussen voor de iets ouderen en een grote zandbak voor de allerkleinsten. De teams bestonden uit vrienden, bedrijven of buren en als men dorst of honger had werd er een greep gedaan in een meegenomen koelbox of men ging gewoon naar binnen in de kantine waar Hein de scepter zwaaide, zowel in de keuken als achter de bar.

Voor de niet-spelende mensen stond er binnen een scherm waar men naar de motorraces van Max Verstappen. kon kijken, op een ander scherm was er voetballen te zien. Zo had iedereen het naar de zin. Toen de wedstrijden eenmaal afgelopen waren kregen de winnaars nog even een wisselbeker en werd er daarna nog gezellig met elkaar een glaasje gedronken. Volgend jaar viert RVC feest, het is het twaalfde jaar dat er het toernooi georganiseerd word. Dus dat belooft wat…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

1,589 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *