Zoals in het hele land kon er in de hele gemeente Helmond op zondag 10 februari ongegeneerd gegluurd worden. Gluren bij de Buren is het huiskamerfestival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. De huiskamers van Helmond veranderden zondag voor één dag in echte podia, voor optredens van verschillende lokale talenten. Bezoekers struinden de straten af en ontdekten livebands, singer-songwriters, dansers, theatermakers of andersoortige podiumdieren. Ook het team van Ditisonzewijk ging op pad en bezocht vele wijken van Helmond. Ze fotografeerden, filmden en schreven een verslagje. Was u er niet bij, neem dan een kijkje op onderstaande link en kijk naar de aftermovie.

Op de eerste editie van Gluren bij de buren  op 10 februari kreeg ik de gelegenheid enkele optredens te bezoeken en wel van heel verschillende soorten. De optredens betroffen zowel zang als dans.

In de Griftstraat ontmoette ik Jade. Denise Huls(Eindhoven) en Jasper de Moor (Veldhoven). Zij zijn pas vijf maanden bezig als duo maar hebben beide een behoorlijke staat van dienst in de muziekwereld. Denise heeft de Frank Sanders Musical academie in Amsterdam gedaan en Jasper speelt als gitarist al een goede partij mee in een grote band. Denise wilde eigenlijk iets meer als musicals en haar passie is- hoe kan het ook anders- zingen. Zo werd zij een voorgesteld aan Jasper en het klikte meteen. Beiden weten wel wat zij willen met muziek en hun optreden was een lust voor het gehoor.

De volgende stop was de wzc Rivierenhof waar een groep van de  dansstudio van het kunstkwartier een uitvoering gaf. Lucienne Lambermont was de trainster van de tien danseressen en zij vertelde dat het om een uitvoering gaat  over: erbij horen. Het ging over negen vogels en een poes. De poes werd maar niet geaccepteerd door de vogels en deed er alles aan om er bij te mogen horen. De danseressen zijn amateurs die erg goed bezig zijn op het professionele dansgebied. Goede muziek en vrolijke kleuren tijdens het dansen.

Het  derde optreden vond plaats in de Rijpelberg. Ook hier weer een duo dat pas was begonnen (sinds een half jaar) en optreedt onder de naam Jack and Evy. Evy komt uit de Rijpelberg maar Jack is een echte Engelsman uit Sheffield. Hij had een ijzersterk gitaarbewerking en zijn stem mocht er ook zeker wezen. Evy had een verfrissend mooi stemgeluid en samenzang klonk als een klok. Mooi en helder. Zij speelden voorheen al allebei in een eigen band en ontmoetten elkaar tijdens een Band battle in Nederweert. Ook hier eindigde het met een goede samenwerking.

Al met al was het een goede en muzikale middag met afgewisseld door een dansstudio. Het is zeker te hopen dat er volgend jaar weer een vervolg op komt…

Edit: Lesley Vorstenbosch

Filmers: Ryan Verhagen

Jason Gerritsen

Toon van de Wijk

Verslag: Hans Choufoer


Foto’s: Nora


Hans Choufoer:

 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

628 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *