De koopzondag van 28 oktober stond in het teken van kennismaking met organisaties die zich inzetten voor  goede doelen en die zich presenteerden op de markt. Iedereen kon zien en horen wat die goede doelen inhouden en wat ze deden voor de bevolking in andere landen. Het geheel werd de hele dag muzikaal verzorgd door Radio El Mundo, een radiozender die al ruim drie jaar bestaat en op veel evenementen aanwezig is. Met hun radioprogramma Café El Mundo lieten zij allerlei muziek horen en tevens werden er mensen van de aanwezige organisaties gevraagd iets te vertellen over hun stichting. Wie stonden er onder andere op de markt en wat deden zij? Even een korte kennismaking.

Tiendas Diferentes, een winkel met een cadeau- en woonwinkel met fairtrade, duurzame, handmade , recycle en biologische producten uit binnen- en buitenland.  Zij waren samen met Centrum Management de organisatoren. Helmondiaal, de ambassade van de vrede. Het beginstation, deze richt zich voornamelijk op werkgelegenheid,start-up en innovaties voor een circulaire economie. Hart voor Minima, Terres des Hommes, Kadowinja, een stichting opgericht door twee zussen uit Kenia die in actie komt voor onderwijs, schoolmaaltijden en schoon drinkwater. En dan natuurlijk de twee presentatoren van radio El Mundo.

Alles op de markt was dus gericht op kleine goede doelen, ontwikkelingssamenwerking en bestrijding van de armoede. En als speerpunten het milieu, de samenwerkingsgezinseenheid en de duurzaamheid.

De aanwezige stichtingen hadden niets te klagen over bezoekersaantallen, omdat het tevens het weekend van de Bluesroute was in en rond het centrum en zij veel bekijks hadden. Het was een evenement die zowel voor de jeugd als de volwassenen bestemd was.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Filmverslag: Jason Gerritsen

639 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *