Goede doelen week helmond

Voorbereiding Goede Doelen Week 2021 Helmond .
Vertegenwoordigers van een aantal nationale goede doelen hebben zich verenigd in de Stichting Goede Doelen Week Helmond. Een goede doelenweek vervangt alle afzonderlijke collectes en biedt dus de “service” van een jaarlijkse inzameling.
Zo n week wordt ingezet met het bezorgen van een envelop met brief waarin aangekruist kan worden welke doelen u wilt steunen en met hoeveel. In de loop van de week wordt deze weer opgehaald met het ingesloten geld.
Helmond zal een van de eerste grotere steden zijn die dit concept oppakt ; diverse kleine gemeenten kennen het al. Ervaringen in organiseren worden ook ruimhartig onderling uitgewisseld . De planning is om in 2021 van start te gaan. De eerste voorbereidingen zoals het oprichten van een stichting en het vormen van een bestuur lopen maar er moet nog veel gebeuren ; denk bijvoorbeeld aan het genereren van geld om alle benodigde materialen te bekostigen. En dan hebben we het nog niet over de praktische uitvoering , bezorgen en ophalen …..geld tellen !
Een stap die al gezet is , is het creeeren van een website; studenten van de Fontys Academie Eindhoven hebben hun stageopdracht hiervoor gebruikt. Informatie is daar te vinden : www.gdw-helmond.nl . Hier kunt u zich alvast opgeven om een bijdrage te leveren , groot of klein .
Goede doelen die zich tot nu verbonden hebben aan dit initiatief: Nederlandse Brandwonden Stichting , Rode Kruis,Diabetesfonds,Hersenstichting,Leger des Heils,ReumaNederland,Nederlandse Stichting van het Gehandicapte Kind,Altzheimer Nederland,Epilepsiefonds,HandicapNL ( incl Fonds Gehandicaptensport) en Longfonds.
Mogelijk sluiten zich nog meer fondsen aan .

116 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *