Goede waardering Helmondse evenementen

De evenementenmonitor Helmond 2018, voor het eerst uitgevoerd in 2017,  toonde dat er meer dan 250.000 bezoekers zijn geweest bij de grootste evenementen in Helmond. Deze bezoekers hebben voor ongeveer 3 miljoen euro uitgegeven.

De evenementen die zijn onderzocht zijn: Kasteel van Sinterklaas, Kasteeltuinconcerten, Intocht van Sinterklaas, H2O, Koningsdag, Urban Matterz, voorjaars- en  zomerkermis en schaatsen in Helmond. Deze evenementen kregen vorig jaar de hoogste subsidiebijdragen van de gemeente.

Het drukst bezocht was de voorjaarskermis met 70.000 bezoekers, daarna kwamen de Kasteeltuinconcerten met 50.000 bezoekers. De meeste bezoekers waren inwoners van Helmond. Bezoekers van buiten Helmond vormden ongeveer 20% van het totaal aantal bezoekers en kwamen vooral voor Het Kasteel van Sinterklaas en Urban Matterz. Hierbij was de groep van 40 tot 64 jarigen het best vertegenwoordigd.

Alle bezoekers samen hebben ongeveer 3 miljoen euro uitgegeven. Het hoogste bedrag op de voorjaarskermis per persoon ongeveer € 24,-,  het laagste bedrag was tijdens de Sinterklaasintocht ongeveer € 1,-. Over alle evenementen was het gemiddeld € 11,- per persoon. 50% van de bezoekers ging ook het centrum van Helmond in, waardoor hier circa 40% van de uitgaven terecht kwam.

94% van de bezoekers van Urban Matterz zegt volgend jaar terug te komen en ongeveer 60% komt terug voor de Zomerkermis. De evenementen in 2018 werden gewaardeerd met een iets hoger cijfer, een 8,2, dan in 2017, een 8,1.

Volgens Antoinette Maas, wethouder stadsmarketing en evenementen, zorgt de evenementenmonitor dat de organisatoren weten wat ze kunnen doen om hun evenementen nog mooier en beter te maken. Waardoor er nog meer bezoekers komen, en dat is uiteindelijk goed voor de inwoners van Helmond.

 

546 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *