Voor de eerste keer een Golden Sports 55+ ochtend zorgde ervoor dat het in de kantine van HVV aan de Heeklaan behoorlijk druk was. Golden Sports heeft als doelstelling meer te bewegen en dit samen te doen met vrienden, kennissen, familie en buurtgenoten. Het is bestemd voor iedereen van 55 jaar of ouder en gebeurt op een veilige en gevarieerde manier. De begeleiding komt van een gediplomeerde trainer/ster. Een van de Nederlandse ambassadrices is Olga Commandeur.

In Helmond zijn er op diverse plaatsen Golden Sports-ochtenden mogelijk. Bijvoorbeeld in Brouwhuis, in Helmond-Noord, in de Rijpelberg, in Helmond-Noord op het terrein van korfbalvereniging OEC en naast het terrein van de velden van handboogvereniging Swift. Dus nu voor de eerste keer op het terrein van voetbalvereniging HVV op de Heeklaan in Helmond-West en werd verzorgd door HVV met ondersteuning van Jibb+ sportinstructeur Kristian Nouwlant.

Verschillende deelnemers voor de eerste Golden Sports 55+

Het was wel even afwachten hoeveel deelnemers er zouden komen om deel te nemen aan de Golden Sports 55+ maar tot grote verrassing en opluchting kwamen er negen deelneemsters en een deelnemer opdagen. Er kon dus een volledig programma afgewerkt worden.

Na een welkomstwoordje van Kristian gingen ze gelijk aan de slag en aangezien het sporten buiten plaatsvond werd iedereen geadviseerd wel even warm aangekleed te zijn. Na een kwartiertje opwarmen werd er op het veld de verdere oefeningen gedaan. Dat waren simpele oefeningen met gewichten, een laddertje, een bal, een frisbee en elastieken.

De hoofdzaak was buiten de oefeningen niet alleen geconcentreerd bezig te zijn maar ook de gezelligheid telde mee. Dus algauw heerste er een opperbeste stemming met veel humor en andere grapjes. Kristian lette er wel goed op dat het niet te gezellig werd want af en toe maande hij wel iemand aan om op te letten waar ze mee waren, bijvoorbeeld met de rek-elastieken. Daar moest men behoorlijk aan trekken en opletten dat het elastiek niet van de stang afschoot.

En na een uurtje flink bewegen, rennen en huppelen werd er langzaam afgebouwd tot Kristian het genoeg vond. Als beloning werd er nog even nagebabbeld onder het genot van een lekkere kop thee of koffie en wel in de kantine waar het lekker warm was. De eerste les was al een klein succes te noemen. De Golden Sports 55+ is elke vrijdag van half tien tot half elf en is voor iedereen (gratis) toegankelijk….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

161 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *