Gratis nieuwe beweegactiviteit Samen Fit

“We weten allemaal dat bewegen goed voor je is, juist als je wat ouder wordt. Maar alleen sporten, dat is niet gezellig.” Jolande van de Wiel werkt bij woonzorgcentrum Savant Alphonsus in Mierlo-Hout. Zij vertelt dat bewegen en ontmoeten twee belangrijke onderdelen zijn van goede zorg. “Combineer die twee en je hebt Samen Fit.”

Samen Fit is een initiatief van partners uit de buurt. Naast Savant Zorg zijn ook Jibb+, de LEVgroep, Infinity Fitness, Bob van Zon fysiotherapie en de wijkvereniging Mierlo-Hout betrokken. Flo de Haas van Jibb+: “Het is een breed gedragen initiatief. Daarom ben ik ervan overtuigd dat we elke week een mooie groep deelnemers hebben die samen bewegen en vooral plezier hebben.”

Fit, slecht ter been of in een rolstoel? Iedereen is welkom! “Elke dinsdag sporten we samen. Het liefste buiten, op het Alphonsusplantsoen in Mierlo-Hout. Lukt dat niet vanwege het weer, dan kunnen we bij woonzorgcentrum Savant Alphonsus binnen bewegen”, zegt fysiotherapeut Bob van Zon.

“Het is gratis en iedereen is welkom. Of je nu fit bent, slecht ter been en zelfs als je in een rolstoel zit. Dat is nu juist het bijzondere van deze beweegactiviteit”, legt Jolande uit. “We doen het samen. Een lekker muziekje aan en op je eigen tempo meedoen. We helpen elkaar. Want zit je in een rolstoel? Dan kan dat voor een ander juist een houvast zijn. En ook met een rollator is het belangrijk je armen en benen soepel te houden.”

“Zijn we er klaar voor?”, vraagt Flo. “Dan starten we met kleine oefeningen op muziek. Daar wordt je een beetje warm van. Rustig door de knieën, met een kleine versnelling voor de fitte sporters. Draai je hoofd een beetje los en lach een keer naar de buurvrouw of buurman.”

Er wordt meegedanst en meegezongen. Natuurlijk worden er ook grapjes gemaakt: “Is er ook EHBO, want als wij die split moeten maken, komen we niet meer overeind.” Friedie van Duynhove-Sleegers doet samen met haar zeven vriendinnen mee. “Ik kom uit de buurt en samen ondernemen we van alles. Ze kunnen ons hier elke week verwachten hoor!”

Mevrouw Kessels-Spoormakers loopt met een rollator: “Best spannend om dan mee te doen met de gym. Maar ik ben niet moe en kom me zeker volgende week weer melden.” Ook Stien Arts vindt het bewegen fijn: “We beginnen ouder te worden en dan merk je dat bewegen echt nodig is om te voorkomen dat spieren vast gaan zitten.”

Monique van de Ven is één van de jonge sporters bij de groep: “Als ik in een rolstoel zou zitten, wil ik ook dat iemand me helpt met bewegen. Ik vind het fijn om een bijdrage te leveren. Plus: ik kom zelf ook een uur in beweging.”

Na de warming-up wordt de groep verdeeld over vier activiteiten. Samen geven ze een bal door, lopen tussen hoepels op de grond, gooien kleine zandzakjes en trainen de armspieren met elastieken. Het spelelement geeft duidelijk plezier en onderling contact wordt gemakkelijk gelegd. Jolande: “Kom ook eens kijken en geef het een kans!”

Samen Fit
Wanneer: Elke dinsdag van 14.30 tot 15.30 uur
Waar: Woonzorgcentrum Savant Alphonsus
Kosten: Geen kosten, meedoen is gratis
Voor wie: Inwoners van Mierlo-Hout
Meedoen: Aanmelden kan bij het restaurant van woonzorgcentrum Savant Alphonsus,
vraag naar Jolande van de Wiel. Of via Flo de Haas van Jibb+: 0492 – 347071 en info@jibbplus.nl

445 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *