Gratis reparatie van uw spulletjes bij Repaircafé KBO-St. Lucia

Ook Repaircafé in De Geseldonk

In navolging van pionier Repaircafé Rijpelberg en het Repaircafé in Helmond-Oost krijgt nu ook Mierlo-Hout en daarmee de wijken Helmond-West en Brandevoort een eigen Repaircafé.

Zaterdag 2 september wordt om 11.00 uur het nieuwe Repaircafé officieel geopend door wethouder Nathalie van der Zanden. Het Repaircafé is een initiatief van het KBO-St. Lucia en kon worden opgezet dankzij de samenwerking met de wijkraad, stichting MierloHoutinActie en wijkhuis De Geseldonk. Iedereen is van harte welkom en neemt u dan meteen uw defecte spulletjes mee? Het Repaircafé is open van 11.00-15.00 uur.

Gratis kleine reparaties

Het Repaircafé in Mierlo-Hout kan nu van start dankzij de steun van een 14-tal vrijwilligers dat het leuk vindt andere mensen te helpen door het verrichten van kleine reparaties of die het Repaircafé op andere wijze willen ondersteunen.

U kunt bij het Repaircafé terecht voor reparaties aan kleine draagbare huishoudelijke apparaten, elektrisch of aangedreven op batterijen speelgoed, houten speelgoed, slijpen van handgereedschap en huishoudelijk snij- en knipgereedschap, kleine reparaties aan fietsen, radio, tv en ander elektronisch materieel, herstellen en aanpassen van schone en gewassen kleding(in beperkte mate).

De reparaties zijn gratis, echter u dient zelf voor de onderdelen te zorgen. Drijvende krachten achter het Repaircafé zijn KBO-ers Adriaan van Veggel en Piet Maas: ‘We gaan eerst starten met twee dagen in de maand en hopen dit uit te kunnen breiden. We doen ons uiterste best om de reparatie succesvol te laten zijn, maar uiteraard kunnen we geen garantie geven. We roepen iedereen op om de apparaten ter reparatie aan te bieden: weggooien is zonde, repareren is duurzaam. En als ze tevreden zijn dan is een vrijwillige donatie natuurlijk welkom. Daarmee kunnen we de aanschaf van klein materieel zoals schroefjes en spijkertjes bekostigen.’

Hebt u ideeën, wilt u informatie of wilt u reageren mail dan naar repaircafé@kbo-stlucia.nl of bel naar Adriaan van Veggel 0492-841112 of 06-28085461 of kom gewoon eens kijken.

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

2,033 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Els Hessing Reply

    op welke dagen is het repaircafe?
    mooi initiatief trouwens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *