GRATIS ZOMERFIT MET VRIJWILIGERSWERK

Helmondvoorelkaar het platform voor vrijwilligerswerk in de gemeente Helmond, bestaat inmiddels twee jaar. Het platform bereikt steeds weer nieuwe groepen vrijwilligers. 46% van de vrijwilligers op het platform doet volgens eigen zeggen voor de eerste keer vrijwilligerswerk. Het geheim achter dit succes: vrijwilligerswerk dat blijft verrassen. Een voorbeeld is de gratis zomerfit ‘actie’ waarmee je fit de zomer ingaat door goed te doen.

Nieuwe én actievere vrijwilligers Uit onderzoek onder de deelnemers van vrijwilligerswebsite helmondvoorelkaar.nl blijkt dat 46% van de vrijwilligers nog nooit eerder vrijwilligerswerk had gedaan. Daarnaast geeft 32% aan dat zij al actief waren als vrijwilliger, maar door het platform méér vrijwilligerswerk zijn gaan doen. Het gaat in totaal om bijna 260 vrijwilligers die zich gemiddeld 33 keer per jaar inzetten. De vrijwilligers zijn met gemiddeld 40 jaar ook jonger dan de ‘doorsnee’ vrijwilliger.

Verrassend vrijwilligerswerk

De verklaring voor de groei van vrijwilligers is de verrassende invulling van ‘het’ vrijwilligerswerk, aldus Renske Bartels van LEVgroep, de organisatie achter Helmondvoorelkaar. “Het platform verzamelt alle vrijwilligersactiviteiten op één plek. Het aanbod is daardoor super divers; van maatje zijn voor iemand tot het geven van zwemles aan gehandicapte kinderen. Je krijgt door de site ook slimme suggesties voor passend vrijwilligerswerk toegestuurd op basis van jouw wensen. Dat verrassingseffect zorgt voor onze groei.”

Gratis zomerfit

Om het vrijwilligerswerk in Helmond verrassend te houden, worden regelmatig prikkelende acties georganiseerd. Deze maand maak je bijvoorbeeld kans op een Fitbit smartwatch, om te ontdekken hoe fit je wordt van vrijwilligerswerk. Renske Bartels: “Iedereen wil natuurlijk fit zijn voor de zomer. En dat kun je heel goed combineren met iets goeds doen! Dus kom niet alleen letterlijk in beweging maar ook figuurlijk. Met een uur rolstoel duwen, boodschappen tillen of de stoep aanvegen verbrand je net zoveel calorieën als een uur fitnessen. Het is nog gratis ook, inclusief de dikke glimlach en dankbaarheid achteraf!” Mee doen met de winactie? Kijk op facebook of Instagram van Helmondvoorelkaar of op de website: https://www.helmondvoorelkaar.nl/hetisnetsport

Ook fit de zomer in? Vind vrijwilligersactiviteiten die goed zijn voor body & soul in jouw buurt op Helmondvoorelkaar.

272 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *