Op zaterdagavond, heeft in een tot de nok gevuld Anna theater in Helmond, de première van de documentaire over het sportleven van judoka Eddie van de Pol plaatsgevonden. Eddie die al meer dan 65 jaren in de judosport bezig is, vanaf menneke bij Judoclub Helmond via vele kampioenschappen naar zijn eigen sportschool ,waar hij vele hondenderden jongens en meisje, de judo opleiding heeft verzorgt.

In zijn openingswoord, blikte wethouder Harrie van Dijk, terug op de carrière van Eddie van de Pol. Hij verwees ook naar de fotogalerij in de Kamstraat, waar ook Eddie in is opgenomen, maar hij wees erop dat de tekst die onder de foto staat niet helemaal kompleet is. Hij somde nog een aantal dingen op die er bij ontbraken. Hij vond dat er in ieder geval recht was gedaan, om van deze geweldige Helmondse topsporter, een film te maken en voor altijd te bewaren.

Dit heeft Davita Meulendijks, die zelf sport en dans docente is, er toe bewogen om deze documentaire te gaan maken. Het is haar eerste documentaire die ze over een groot Helmonds sportman heeft gemaakt. Het is een film, met een lach en een traan, waarvan alle aanwezige met volle teugen hebben genoten. Er was hier en daar ook behoefte aan ondertiteling , omdat men er niet aan ontkwam, dat er in het Helmonds dialect werd gesproken. Hij is een judo fenomeen dat maar liefst acht keer Nederlands kampioen geweest is. Hiernaast twee keer tweede en vele grote en ereprijzen wereldwijd. Ondanks zijn vijf en zeventig jaren, is hij nog steeds met de opleiding van nieuwe kampioenen bezig in zijn sportschool

Na afloop van de film kwam er nog film met een aantal prominente Helmonders, waaronder burgemeesters Elly Blanksma in beeld, om Eddie te complimenteren met wie hij was en wat hij met zijn sport(school) bereikt had.

Het bezoeken van de film is een aanrader, want er is zoveel aanvraag voor, dat er op zaterdag 25 januari nog een voorstelling is ingepland. Na de laatste voorstelling komt de film op DVD of USB in de verkoop.

Tekst, Henk van Dijk

Foto, Henk en Jason  

     

530 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. L.v.Bussel Reply

    Ik ken hem al heel lang hij is getrouwd met een nichtje van mij … en vroeger op de Levens school sportleraar van he had

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *