Groen licht voor bouw 30 appartementen aan de Torenstraat

Begin 2020 begint Next Door Development met de bouw van 30 appartementen aan de Torenstraat 46 in Helmond. Het college van B&W heeft hiervoor groen licht gegeven. De huurappartementen komen op het voormalige Euromaster-terrein. Dit terrein ligt al enige tijd braak.

Voordat de bouw kan starten is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Voorheen was de locatie bestempeld als bedrijfslocatie. Door de bestemmingsplanwijziging goed te keuren, maakt de gemeente Helmond woningbouw mogelijk. Het nieuwe bestemmingsplan ligt vanaf 29 augustus ter inzage in de Stadswinkel (Frans Joseph van Thielpark 1) en via helmond.nl/bestemmingsplannen.

Watertorenpark
Door de bouw verdwijnt het hondenuitlaatveld aan de Torenstraat. Omdat dit een tijdelijk locatie was, komt er niet direct een hondenuitlaatveld terug. Wel is een hondenuitlaatveld voorzien in het nog te ontwikkelen Watertorenpark. In 2020 wordt dit park gerealiseerd.

Toegevoegde waarde centrum
Wethouder Van den Waardenburg: “Dat er gebouwd gaat worden aan de Torenstraat is één van de positieve ontwikkelingen in dit gebied, naast bijvoorbeeld de renovatiewerkzaamheden in De Waart en de ontwikkeling van Oranjekade.” In lijn met het centrumperspectief dat in 2017 door de gemeenteraad is vastgesteld, wordt er met al deze projecten gewerkt aan een levendig centrum. In het Centrumperspectief staan de contouren om van het centrum van Helmond in 2030 dé centrale ontmoetingsplek van de stad en de regio te maken.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen,Zakelijk,
Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Bronfoto: Google Maps/Streetview


 

837 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Yvonne Glas Reply

  Wie is de verhuurder? Of is het koop? Wat zijn de mogelijkheden voor gehandicapten zorgorganisatie om een aantal appartementen voor clienten te huren bijv? Onze organisatie SWZ huurt al een 12 tal woningen in het ernaast gelegen gebouw Keysershof van Woonpartners. Flinke wachtlijst dus erg interessant voor ons.

 2. Riny Maas Reply

  Graag zou ik me willen inschrijven voor een appartement, waar moet ik dat doen?

 3. Yvonne Glas Reply

  Hallo,

  Vorige week heb ik al eerder een reactie geplaats. Over de mogelijkheid om een aantal appartementen te huren om onze cliënten te plaatsen. Vlakbij onze momentele woonvorm in de torenstraat 7 t/m 31. We hebben een flinke wachtlijst voor cliënten met NAH die we graag geplaatst zouden zien zodat we voor ze kunnen zorgen en begeleiden. Alvast bedankt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *