GroenLinks ziet kansen voor Brainportrail

GroenLinks ziet een lightrailnetwerk als oplossing voor de bereikbaarheid van de Brainportregio. De fracties uit Helmond en Eindhoven vragen met een motie rijk en regio om de Brainportrail serieus mee te nemen in een onderzoek.

Zowel in Helmond als Eindhoven wordt een zelfde motie onder de aandacht gebracht tijdens de raadsvergaderingen van 28 januari (Eindhoven) en 11 februari (Helmond). De indieners van de motie verzoeken het college om deze optie in te brengen bij provincie, rijk en overige samenwerkingspartners.

Brainport Eindhoven maakt als economische en innovatieve topregio een forse groei door. Deze ontwikkeling van werklocaties in Eindhoven en Helmond zorgen voor toenemende druk op bereikbaarheid, leefbaarheid en de ecologische omgeving.

Urgentie

Binnen de Brainport Eindhoven zijn er veel mobiliteitsprogramma’s in ontwikkeling. Zowel inter)nationaal, regionaal als lokaal wordt ingezet op verschillende manieren en combinaties van transport, zoals bijvoorbeeld auto, OV, fiets, smart mobility etc. Volgens GroenLinks is de noodzaak van een onderzoek hoog. De druk op het wegennet en spoor is groot en zal alleen nog maar toenemen. De mobiliteitsoplossingen moeten daarom slimmer en groener worden.

Lightrail-netwerk

In het Brabantse toekomstbeeld voor openbaar vervoer 2040 ontbreekt aandacht voor de lightrail-optie. GroenLinks vindt dit een gemiste kans voor de regio. “Een dergelijk snel, doeltreffend en betrouwbaar netwerk kan als  toekomstbestendige ruggengraat dienen. De druk op het bestaande wegennet neemt af. Uiteraard dient dit netwerk goed aan te sluiten op de verkeersvoorzieningen in de rest van de provincie.”, aldus GroenLinks in de motie. Het investeringsfonds van het rjk biedt volgens GroenLinks mogelijkheden voor financiering van zulke toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen.


Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
 👉Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

 

 

402 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *