Groep acht van De Korenaar neemt afscheid na het oplossen van een moord

Woensdag 4 juli was het de laatste dag voor de leerlingen van groep acht van basisschool De Korenaar. De schooldag zou beëindigd worden met een tropical party. Hoe anders zou het lopen?

De leerlingen werden gevraagd om rond de klok van half zeven zich te verzamelen bij wijkgebouw De Loop. Daar aangekomen werden ze totaal verrast toen er een grote vrachtwagen met platte laadbak aan kwam rijden en de kinderen verzocht werden in te stappen voor een rondrit door Brouwhuis. Het werd een rondje van een half uur en daarna kwamen ze weer bij De Loop aan.

Eenmaal binnen in de school keken ze wel vreemd op: een politiewagen met zwaailichten kwam aanrijden en de agent die uitstapte commandeerde de jeugd zich te verzamelen in de lerarenkamer want er was een moord gepleegd. De dader scheen nog binnen te zijn en de leerlingen moesten op onderzoek uitgaan. De aanwijzingen waren verspreid in de lokalen en zij moesten dit oplossen. Via tips en aanwijzingen kwamen ze tot de conclusie dat er een juf ontbrak in het gezelschap en alles wees in de richting van de zolder. Enigszins aarzelend schuifelden de dapperste leerlingen naar boven en gingen verder op onderzoek uit. Er waren maar drie kamertjes op zolder en ze gingen de eerste kamer binnen. Niets te zien en de tweede kamer werd geopend. Toen schrokken ze wel een beetje: een bloederige handafdruk en bloedspetters in de wasbak en het werd enger toen ze ook nog eens in de hoek iemand voorovergebogen zagen staan met een knuppel. En daar op de grond lag de juf roerloos met een gapende hoofdwond en zij bewoog niet. Op dat moment vonden de aanwezige leerkrachten dat het wel genoeg was geweest en vertelden aan de leerlingen dat het een spel was maar dat hadden zij al in de gaten. Daarom werd iedereen uitgenodigd om naar de lerarenkamer te gaan waar een tropisch feestje werd gehouden als afsluiting van hun laatste jaar op de basisschool. Bij binnenkomst werd iedereen getrakteerd op een glas met kleurig drankje en kon het feest beginnen. De muziek werd verzorgd door dj Lucas, de kinderen en de juffen gingen de dansvloer op en de fotograaf vond het tijd om naar huis te gaan. Het was een opmerkelijk afscheid voor de leerlingen die in het volgend schooljaar allemaal uitvliegen naar het voortgezet onderwijs. Wat gaat de tijd toch snel.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Aangeleverde foto’s: BS De Korenaar

1,974 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *