Groepstraining PIEP verbetert welzijn van ouders en kind

Jonge kinderen van 4 tot 8 jaar, die opgroeien in een moeilijk thuissituatie waar veel spanningen zijn, kunnen zich anders gaan gedragen. PIEP zei de muis is een groepstraining die zowel ouders als kinderen handvatten biedt voor positieve veranderingen. Leren met LEV biedt deze training vanaf 19 september aan in Helmond.

Er kunnen allerlei zaken spelen in een gezin die veel stress opleveren. Denk aan ruzies, scheiding, psychische en/of verslavingsproblematiek. Ouders hebben veel aan hun hoofd en de kinderen vangen veel spanningssignalen op. Ze voelen zich schuldig, worden stiller, drukker, boos of onzeker of hebben juist moeite zich te uiten.

PIEP zei de muis is een erkende jeugdinterventie die zowel de kinderen (4-8 jaar) als de ouders ondersteunt zodat ze beide beter met de thuissituatie om kunnen gaan en de kinderen veilig(er) op kunnen groeien. En dat heeft resultaat: van de 31 deelnemers bleken er vorig jaar 25 geen verdere hulpverlening meer nodig te hebben en bij 3 deelnemers kon de reeds ingezette hulpverlening zelfs worden afgebouwd. De training bestaat uit 13 bijeenkomsten voor kinderen en 5 voor ouders. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor kinderen uit groep 4 tot 8 biedt Leren met LEV een vergelijkbare training aan: Vingers uit je oren, deze start op 4 oktober.

Meer informatie en aanmelden
Zit je zelf in een dergelijke situatie, ken je mensen of heb je beroepsmatig te maken met mensen voor wie deze training waardevol kan zijn? Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.lerenmetlev.nl (bij zinzicht). Je kunt ook contact opnemen met Marissa Spijkerman marissa.spijkerman@levgroep.nl, telefoon: 06 14 89 02 83.

Op www.lerenmetlev.nl vind je meer trainingen voor inwoners, vrijwilligers en beroepskrachten.

306 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *