• Snoeiproces Brouwhuis (2) (Kopiëren)
  • Snoeiproces Brouwhuis (19) (Kopiëren)
  • Snoeiproces Brouwhuis (8) (Kopiëren)

Vandaag, 5 februari is men begonnen in Brouwhuis met een bijzonder groot bomenkapproject. Eerder dit jaar was er al een bijeenkomst geweest voor de bewoners die bij en in de buurt woonden van de te kappen gebieden. Op de voorlichtingsavond waren er (natuurlijk) veel voor- en nadelen genoemd door de bewoners. Veelal over het grote onkruid, maar ook veel protesten dat er misschien jonge bomen zouden worden gekapt. Er werden situaties aangekaart en bezorgdheid geopperd over de vogels die dan zouden verdwijnen. Sommigen waren er op tegen omdat het dan een kale boel zou worden. Alles werd genoemd en tenslotte werd er beloofd door de deskundigen dat zij alle plaatsen eerst goed zouden bestuderen en dan een oordeel vellen.

Dus op 5 februari stonden enkele forse machines in het stukje bos dat ligt tussen de Maaslaan en de Jekerstraat. Elke boom en struik die er aan moest geloven was al gekenmerkt door een grote rode verfstip. Mensen van Senzer waren bezig met kettingzagen en een ander voertuig haalde het gesnoeide hout op om af te voeren. In een hoogwerker stond een man met een kettingzaag die de hoge bomen voor zijn rekening nam. Een voertuig nam de stukken stam tussen de bladen van zijn voertuig en na afgezaagd te zijn werden ze netjes op een hoop gelegd waarna deze weer verder vervoerd werden.

Het was al met al een indrukwekkend gezicht, vooral als je zag dat elke boom van wel tien meter lengte binnen vijf minuten op de grond in stukken lag. Menig bewoner bleef ook staan kijken naar dit tafereel. Zelf woon ik bij het bos en als ik dan keek hoe het er nu uitzag vergeleken met enkele dagen geleden leek het wel of er een orkaan was langs geweest. En de vogels? Ach die komen wel weer terug naar de kleinere bomen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

795 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *