De dieren varieerden van heel klein (zoals de bever en de uil) tot de grote mammoet.

Op 9 september 2018 hield handboogschietvereniging De Haagse Rozenknop uit Helmond haar jaarlijkse 3D Ronde Helmond in de Stiphoutse bossen. Bij deze vorm van boogschieten schieten de deelnemers op 3-dimensionale levensechte targets in de vorm van dieren. Deze dieren zijn gemaakt van een speciale foam. Bij de zandvlakte in de Stiphoutse bossen was een tent opgezet, waar de deelnemers konden eten, drinken en waar ze de instructies kregen. Vanuit deze plek waren er drie “lussen” (parcours) uitgezet met ieder 9 tot 11 targets. Zo werden de deelnemers van de vele handboogschietverenigingen verdeeld over alle targets. Hieronder zie je enkele voorbeelden van de targets:

Per target (dier) mochten de deelnemers maximaal drie keer met een pijl schieten (m.u.v. van target 11; zie hierboven). De dieren varieerden van heel klein (zoals de bever en de uil) tot de grote mammoet (zie foto’s hieronder). Bij deze mammoet was een trap neergezet om de pijlen uit de kop te kunnen halen. Een groot dier lijkt makkelijker te raken, maar de afstanden tot aan de targets varieerden ook.

Naast het schieten leggen de deelnemers ook een hele afstand te voet af. Als reporter van Ditisonzewijk heb ik het grootste gedeelte van de dag meegelopen met een van de groepen. En de stappenteller stond op ruim 7000 stappen. En met dit mooie weer was dat zeker geen straf.

Deelname jeugdleden

Deze keer mochten ook enkele jeugdleden van de handboogschietvereniging meedoen aan de wedstrijd. Voor deze leden is de afstand tot aan de targets wat kleiner gemaakt. Er staan paaltjes in de grond waar de volwassenen met een van de voeten tegenaan moeten staan. De speciale jeugdpaaltjes staan een paar meter dichterbij het dier of bijvoorbeeld na een hindernis. Het was een leuke dag voor de deelnemende kinderen, waarbij ze veel hebben geleerd over hobby.


Naast de film bij dit artikel is er ook een livestream gemaakt van dit evenement die op de facebookpagina van Helmond-Ditisonzewijk is te zien.

 

1,247 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *