Grote nederlagen voor Polaris

De voorlaatste speelronde van de volleybalcompetitie heeft de Polaris teams geen punten opgeleverd. De heren verloren van Nuvoc met 4-0 en de dames wonnen ook geen set van Vocala en moeten na het debuutjaar weer terug naar de promotieklasse.
De Polaris dames reisden met een uitgedund team naar Beugen voor de laatste uitwedstrijd. Vooraf was duidelijk dat er weinig wissel mogelijkheden waren. Vocala startte het duel met een goeie aanvallende en serverende druk en ook in dit duel gaf Polaris de set door veel eigen fouten heel vlot met 25-16 weg. Met nieuwe energie vervolgde het team van coach Gylk Jongstra maar het vocht meer tegen zichzelf dan tegen de tegenstander en via 25-13 stond het 2-0. Om het tij te keren startte spelverdeler Febe van de Reek in de derde set op de buitenpositie en nam Julia van Lieshout de spelverdelerpositie over. Na een vlot begin zakte het team weer weg. Tot 20-20 in de vierde set was er uitzicht op winst maar ook die kwam niet en stond via 25-22 de nederlaag en degradatie vast. Het vrij jonge team wist in uitwedstrijden zelden een vuist te maken. Op ’t Hout werden 22 winstpunten verzameld, terwijl de uitduels geen enkele zege en slechts 10 punten opleverden. Middenaanvaller Josje Cuppen: “Helaas geen beste wedstrijd, maar volgende week gaan we tegen VC Volt voor de zesde overwinning.”
Heren
“Verliezen kan gebeuren, maar het zo verschrikkelijk weggeven; daar ben ik doodziek van”, aldus een aangeslagen Hans van Steenis, trainer coach van de heren van Polaris. Met een uitgekiend strijdplan trad zijn selectie aan tegen Nuvoc, de nummer drie van de ranglijst. Het strijdplan gevaarlijk serveren en verdedigen als tijgers werkte. Na een 3-7 voorsprong, werd een kleine achterstand opgelopen: 20-18. Met Luc van Bree aan service werd Nuvoc onder druk gezet en kwamen de Helmonders op setpoint: 23-24. Een foute service gevolgd door twee slechte passes bezorgden het team toch setverlies (26-24). Vervolgens werd de tweede set een kopie van de eerste: aanvankelijk een voorsprong, daarna een 18-15 achterstand en weer gelijk 21-21. Toen liet Polaris het wederom afweten. Twee aanvallende kansen werden niet verzilverd en twee passfouten zorgden voor een 2-0 achterstand. De Helmonders wisselden aanvallers, passer en de spelverdeler. Niets hielp. In set drie werd een regelmatige nederlaag geleden: 25-17. Het sierde het team dat ook in de vierde set gestreden werd. Met Steff de Vries binnen de lijnen hield Polaris gelijke tred (16-16) en liep het brutaal naar 19-20. In plaats van doorstomen naar setwinst kroop de onzekerheid weer in het spel en werd ook de vierde set verloren: 25-21. Deze nederlaag en een aantal andere verrassende uitslagen zorgden ervoor dat de nummer zeven nog niet zeker is van lijfsbehoud. Zaterdag zal tegen nummer twee VCE/PSV tenminste één punt behaald moeten worden om rechtstreekse of het spelen van degradatiewedstrijden te ontlopen.

Sportverslag: Wil van Loon

Programma VC Polaris zaterdag 13 april Sporthal ’t Hout
11:00 uur VC Polaris MC 1 – VCE/PSV C 2 Eindhoven MC 2; 11:00 uur VC Polaris J B 1 – OVOCO OSS B 1; 12:45 uur VC Polaris M A 1 – Sliedrecht Sport M A 1; 12:45 uur VC Polaris D 3 – VC Vessem D 1; 15.00 uur VC Polaris 1 – VCE/PSV Eindhoven H 1; 17:00 uur VC Polaris D 1 – VC VOLT Land van Cuyk D 2; 19:00 uur VC Polaris H 2 – VOCASA Oeffelt H 1; 19:00 uur VC Polaris D 2 – LIVOC Liessel D 1.

324 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *