• DIOWHCHknippen -LOGO (1)
  • DIOWHCHknippen -LOGO (11)
  • DIOWHCHknippen -LOGO (4)

Zondag 28 juli was het erg druk op de Oude AA, bij de kapsalon waar Vincenzo Shoes & Barbers gevestigd is. Voor de deur stonden talloze fietsers met fietsloze mensen te praten. De stemming was opperbest. Het leek wel een feest. Even voor de duidelijkheid: de kappers Bastiaan Rijken en Sami Aktac, die daar hun kapsalon hebben, hadden het initiatief genomen om een knipmarathon te organiseren. Een van hun beste klanten en tevens een goede vriend, de 33-jarige Nicky van den Eijnden (speler bij Stiphout Vooruit) was 10 juli helaas overleden aan de ongeneeslijke ziekte ALS. Dit overlijden was voor iedereen een groot verlies. Nicky was een topgozer, daar was iedereen het over eens. Helaas is hij de strijd verloren. Vandaar dat de twee topkappers het initiatief namen om een knipmarathon te houden en de opbrengst te schenken aan de stichting voor onderzoek naar ALS.

Via de media en veel mond-tot-mondreclame hebben zij naar buiten gebracht dat zij op die zondag de hele dag zouden knippen voor het goede doel. Het was een groot succes. Al vroeg (om 9.00 uur) gingen de deuren open en kon de marathon beginnen. Er was inmiddels al een grote rij wachtenden voor de deur geformeerd en de zaak liep vol. De kappers namen meteen hun kappersgerei en gingen aan de slag. Als eerste klant meldde de vader van Nicky zich aan en vond het geweldig wat deze twee kanjers voor Nicky en voor onderzoek naar ALS wilden doen.

Zij werden ook ondersteund door enkele mede-ondernemers die graag mee wilden werken. Zo zorgde restaurant Nastrium voor de lekkere hapjes en de Vijfhoeck verzorgde de drankjes. Ook fietshandel Knoops uit Mierlo werkte mee. Zij hadden een grote fietstocht georganiseerd en hadden als tussenstop de kapsalon op de Oude AA. Veel fietsers lieten hun haar knippen. Het kleine straatje was in een mum van tijd volgepakt met wachtende mensen die allemaal een steentje wilden bijdragen. Er was ook een beroemd duo aanwezig: hockeyer Bob de Voogd en  keeper van Helmond sport Stijn van Gassel.  Zij fietsten ook mee en lieten zich graag knippen voor het goede doel.  De knipmarathon werd een groot succes.

De hele dag werd er volop geknipt en je kon merken dat iedereen zich wilde inzetten voor het goede doel. Sommige mensen waren wel een beetje emotioneel, vooral omdat tussen de twee kappersstoelen een grote foto van Nicky stond, velen hadden herinneringen aan de voetballer. De opbrengst was meer dan een verrassing: er werd ruim 4o85 euro opgehaald. Het was dus een emotionele maar geweldige dag die niet snel zal worden vergeten. Bedankt Bastiaan en Sami, jullie zijn kanjers.

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

560 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *