Grote opkomst praktijkdag ‘werken werkt voor psychisch kwetsbaren’

Op 23 januari bruiste het van de activiteiten en inspiratie in de Helmondse Cacaofabriek. Ruim 200 werkgevers en professionals uit het sociaal domein in de regio Helmond-De Peel volgden er de praktijkdag ‘Koppen bij elkaar’. De grote opkomst geeft duidelijk aan dat het thema ‘werken werkt voor psychisch kwetsbaren’ zeer actueel en belangrijk gevonden wordt. De organisatoren (GGZ, UWV, gemeente Helmond en Senzer) zijn hier zeer content mee.

 Er waren drie rondes met interactieve workshops en informatieve lezingen vanuit diverse invalshoeken. Zoals het loslaten van stigma’s, het perspectief van de psychisch kwetsbare op werk en hoe de samenwerking tussen de betrokken partijen verbeterd kan worden. De dag begon met een verrassend optreden van theatergroep Bint gevolgd door een lezing van professor Jaap van Weeghel. Ook hebben diverse deelnemers een heuse psychose kunnen ervaren middels een speciale VR-bril. Een bijzondere ervaring.

Pilot om psychisch kwetsbaren aan het werk te krijgen en te houden

De gemeente Helmond, Senzer, GGZ en UWV voeren een samenwerkingspilot uit om mensen die psychisch kwetsbaar zijn duurzaam aan het werk te krijgen en te houden. Zo zijn afgelopen jaar diverse mensen met een psychische kwetsbaarheid uit de Senzer-doelgroep via de speciale Individuele Plaatsing en Steun (IPS)-methodiek van GGZ geholpen bij het vinden en houden van werk. Vanuit de doe-agenda Perspectief op Werk is financiering beschikbaar gesteld om intensiever aan de slag te gaan en bezig te blijven met de doelgroep psychisch kwetsbaren. Een van de onderdelen hiervan is de praktijkdag ‘Koppen bij elkaar’.Meer-Ditisonzewijk-Helmond-digitaal-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
Tip de redactie ✔️
Ditisonzewijk ism Omroep Helmond 
Heb je een nieuws of agenda-item, leuke foto’s, video’s over Helmond en wil je het delen,
stuur ze dan in naar onze redactie!! Zo weten we wat er leeft en speelt in uw wijk!!
☎️ Telefoon: 088 166 67 00
 👉Of stuur ons een bericht via onze Facebookpagina in Uw wijk, Instagram of Twitter
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:       info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond #Cultuur #Kunst #Calamiteiten #Evenementen #Zakelijk.
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond, zoals concerten, festivals en voorstellingen. Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s en DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk? Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

168 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *