Grote overwinning GroenLinks

GroenLinks is de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in Helmond. De partij stijgt van 2 naar 6 zetels en is daarmee de grootste partij van Helmond geworden. Lijsttrekker Antoinette Maas: “Ongelooflijk. Wie had nu kunnen denken? GroenLinks de grootste in Helmond. Ik heb er ook geen woorden voor. Ik ben hier niet op voorbereid.” En lachend zegt ze er achteraan: “Ik heb wel een groene en een rode sok aan. Dat was een voorteken.” Ze geeft aan dat ze op 3 zetels had gerekend en op 4 zetels had gehoopt, “maar 6 is ongekend.” Ze gaat er voor om duurzaamheid nog meer op de kaart te zetten in Helmond.

De andere winnaar is 50plus. Lijsttrekker Frans Mol: “Ik ben zo blij. Wie had dat gedacht. Van 0 naar 3 zetels. Ik was zo zenuwachtig vanavond. En dan dit resultaat. We hebben er met zijn allen keihard aan gewerkt. Nu kunnen we echt een vuist maken voor de ouderen.”

Het CDA werd weer net niet de grootste. Vorige verkiezingen was het verschil 4 stemmen met de winnaar, nu 29. Lijsttrekker Jan Roefs: “Ik ben tevreden met die vijf zetels. We hebben vier jaar hard gewerkt. We hebben afscheid genomen van twee wethouders en van Angelique Raaijmakers, ook een stemmentrekker. Dus ik denk dat het goed is op deze manier.”

2,178 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *