Vanmorgen,11 maart was er een groot gedeelte van de Zuid-koninginnewal afgesloten voor het verkeer. Vanaf het Muziek café tot het kruispunt Ameidestraat-Molenstraat stond het vol met enorme trucks en loaders. Grote afvalcontainers stonden netjes achter elkaar te wachten om vol gegooid te worden. Er werd een begin gemaakt met de sloop van het pand waar voorheen Meubelzaak Dirks had gezeten.

Het pand stamt uit de jaren ’70 en de fraaie voorgevel stam uit 1910. Ergens wel zonde dus. Maar zoals de familie Dirks vorig jaar in het ED vermeldden, zijn ze er eigenlijk niet rouwig om en wilde het pand graag kwijt.

Dat het voor sommigen wel jammer is blijkt uit het feit dat er ook heel veel Helmonders waren komen kijken hoe de grijpers van de loaders stukje voor stukje afbraken en in de containers gooiden. Veel waren er ook aan het fotograferen en filmen.

De bedoeling is dat er op deze locatie straks vijfentwintig appartementen en winkels gebouwd worden. Maar een stukje geschiedenis van Helmond is dan wel verdwenen…

verslag en fotografie: Hans Choufoer

438 totaal aantal vertoningen, 5 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *