H2O Unplugged toegankelijker voor volwassenen met autisme

Ook wij doen mee op de locatie bij Raymakers Textielfabriek aan de Kanaaldijk N.W. in Helmond.

Samen met het bestuur van H2O heeft de stichting Helpusaut, H2O unplugged op 14 september 2018 toegankelijker gemaakt voor volwassenen met autisme. Door het programma af te stemmen op de doelgroep weten ze precies waar wat is, hoe laat ze ergens moeten zijn en wie er zijn als begeleiding / aanspreekpunt. Na een Kasteeltuinconcert, een carnavalsavond bij de Spekzullekes, een avond bij Helmond Sport en een High Tech ontdekkingsroute bij Automotive is dit het vijfde Helmondse evenement waarbij dit gaat gebeuren. Iedere volwassene met autisme in de regio Helmond kan zich tot en met 7 september 2018 aanmelden voor dit afgestemde programma via www.helpusaut.nl.Stichting Helpusaut vindt het fantastisch dat al deze Helmondse organisaties de jongvolwassen met autisme verder willen helpen.

 

Kom ook naar H2O Unplugged, een muzikaal feestje.
Tien zangers en zangeressen met Helmondseroots zingen 1 of 2 covers van hun muzikale helden. Dit kan van alles zijn: Rock, Pop, Nederlandstalig of kleinkunst. Ze worden begeleid door een professionele “Unplugged” band van 4 personen.

Je bent niet alleen!

Er zijn al aanmeldingen binnen van de vaste groep jongvolwassenen met autisme die maandelijks samenkomen. Jongvolwassenen met autisme die aan een evenement willen deelnemen, ervaren doorgaans veel obstakels. Vaak hebben ze moeite met het aangaan en onderhouden van sociale contacten. Hun gebrek aan inzicht, overzicht en sociale vaardigheden kan leiden tot eenzaamheid en sociaal isolement. Bij H2O Unplugged is er begeleiding die je binnen de groep welkom heet en waar je op terug kunt vallen als er iets is.

Ook wij doen mee

Met het project ´Ook wij doen mee´ wil de Helmondse stichting Helpusaut jongvolwassenen met autisme stimuleren om deel te nemen aan georganiseerde evenementen in Helmond.

We bespreken de obstakels die de jongvolwassenen met autisme ervaren met organisaties. Zo creëren we meer bewustzijn. Vaak kunnen hun evenementen in het vervolg met een paar kleine aanpassingen geschikt worden gemaakt voor deze groep. Ook komt er zo extra aandacht en begrip voor de problematiek van de jongvolwassenen met autisme. De uitvoering van de activiteiten is niet het doel op zich: meedoen aan de evenementen, het samenzijn en het omgaan met ‘de grote boze buitenwereld’ is het belangrijkste.

Stichting Helpusaut

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de donaties van het Stadslab Helmond, de Stichting Steun Welzijnszorg Helmond, de Lions Club Gewest Helmond en enkele donateurs uit Helmond.

De stichting Helpusaut biedt jongvolwassenen met autisme ondersteuning op het gebied van ontspanning en vrije tijd ten einde het sociaal isolement te voorkomen en een optimale deelname aan onze maatschappij te bevorderen. Jongvolwassenen met autisme in de regio Helmond kunnen al gratis deelnemen aan de maandelijkse samenkomsten die de stichting Helpusaut, vanaf 2009, voor hen organiseert.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
Onderstaande linken zijn aanklikbaar:

www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,453 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *