In deze Halloweentijd verschijnt er bijna in alle wijken een Halloweentocht. De een nog griezeliger dan de ander. Vorige week in het centrum van Helmond en andere wijken. Dus ook in Brouwhuis, al werden er daar twee tochten georganiseerd. En allebei de tochten werden een groot succes. Vooral de kinderen waren blij en enthousiast. Geen wonder, er vielen lekkere dingen te halen en als het even kan gingen zij laat naar bed. Maar het meeste effect om snoep te krijgen was de kreet  ” Trick or Treat ”  te roepen. Dan had je altijd succes en kans op een lekker snoepje.

In de buurt van de Reggestraat namen vier straten deel aan de tocht. Een plattegrond vertelde hoe je moest lopen. Er werd begonnen in de Reggestraat en ging vervolgens door de Eemstraat, Maaslaan, Tongelreep, Leyplantsoen en Roerstraat. In de Eemstraat was er tevens een drinkpost gevestigd waar de kinderen even konden stoppen om wat te drinken. Alle deelnemende huizen waren herkenbaar aan de flyer of een lampje. Daar mochten de kinderen aanbellen en de kreet roepen voor lekkernijen. Bij sommige huizen werden de kinderen verrast, vooral als de bewoners zelf ook geschminkt of verkleed de deur open deden.

In optocht door de straten

De tweede Halloweentocht begon op het plein in de Peeleik. Daar stond een grote tent waar kinderen zelf, voordat zij gingen lopen ook nog geschminkt konden worden om het nog spannender te maken. Maar daar liepen en stonden ook enge griezels op de meest vreemde plaatsen. Gedurende de avond hoorde je een vreselijk geluid van metaal op de straat.En ja hoor, een of andere zombie was uit zijn graf gekropen en zocht met zijn schop een nieuw graf. En omdat de schop schijnbaar loodzwaar was sleepte deze over de grond. Of je kwam de monsterclown tegen die weer op zoek was naar zijn maatje, de zombie.

Ook hier waren de woningen herkenbaar door dat er een witte verlichte ballon aan de deur hing. En ook hier konden zij weer aanbellen en de kreet Trick or Treat roepen. Opvallend was wel dat deze huizen bijna allemaal in Halloweenstijl versierd waren. Het aantal spoken, spinnen en skeletten waren in groten getale aanwezig.

Bij een huis moesten de kinderen naar een tafel lopen waar twee emmers op stonden. Wilden de kinderen een snoepje, moesten zij een emmer kiezen en optillen. De snoepjes lagen er onder. Maar je kon ook misgrijpen. Onder een van de emmers kon ook een hoofd zitten dat omhoog kwam. Maar de bewaker van deze tafel hield alles in de gaten zodat de kinderen wel de goede emmer kozen. Maar als de pappa’s of mamma’s een snoepje wilden hebben grepen zij vaak naar de emmer met het enge hoofd. Natuurlijk, het snoepgoed was alleen bestemd voor de kinderen.

Ook hier viel op dat er veel kinderen erg mooi geschminkt waren of een eng masker op hadden. En bij de terugkeer op het plein kon iedereen nog genieten van een beker warme chocomelk. En daarna ging het wel richting huis waar het warme en veilige bedje stond te wachten. De Halloween periode was weer voorbij…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

514 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *