Vrijdag 16 maart was het even wennen in speeltuin Leonardus.

Er werd een nieuw evenement georganiseerd: de Harry Potter quiz. Bij aankomst in de speeltuin werden de deelnemers al verrast. Zij werden tegen gehouden door een imposant figuur. De dikke dame van de afdeling Griffoendor. Zo bleek dat de deelnemers wel iets moesten weten van Zweinstein en Harrie Potter. Deze dame staat altijd in het schilderij bij de deur van Griffoendor en degene die naar binnen wilden moesten wel het goede wachtwoord kennen. Maar affijn, de dame had een goede bui en iedereen kon naar binnen. Je moest de bordjes volgen uit de boeken en films van Harry Potter. Ook het bekende bordje op de stationsmuur, 9 3/4  mocht niet ontbreken. Eenmaal binnen werden de gasten ontvangen door de presentatrice, Minerva Anderling die hen uitnodigde om aan de tafels plaats te nemen.

Er waren drie teams van elk vijf of zes deelnemers. De tafels waren versierd en volgezet met lekker uitziende dingen. Helaas ook de Smekkies, de snoepjes met de rare smaken; oorsmeer, zeepsmaak en peper om er maar een paar te noemen. De jury bestond uit twee vriendelijke dames, Maud en Annette. Zij hielden de score bij en zorgden voor de uitslag na de quiz. In de hoek stonden professor Sweep en Hagrid toe te kijken of alles goed ging. In de andere hoek stond de Sorteerhoed en de witte uil van Harry te pronken. Kortom, het was echt goed versierd en de sfeer was echt zoals het in de films en boeken werd beschreven.

De quiz begon om acht uur en uit de eerste vragen bleek al dat je er echt iets vanaf moest weten want de vragen waren niet makkelijk. Het waren vijf ronden met elk tien vragen en de zesde ronde bestond uit enkele geluidsfragmenten. Dat iedereen er zin in had was te merken aan de doodse stilte die er heerste. Bij elke vraag werd er flink overleg gepleegd want de mobieltjes (om iets op te zoeken) mochten niet gebruikt worden. Daar zorgde de Griffoendor dame en Minerva Anderling voor die regelmatig tussen de tafels van de teams door liepen. Toen uiteindelijk rond half elf de laatste vraag gesteld was ging de jury in beraad om de uitslag te bepalen. Dat het niet makkelijk was voor de deelnemers bleek uit het feit dat er toch wel veel afstand tussen de punten waren. Maar het winnende team was wel zeker, zij hadden voor de 58 vragen 105 punten verdiend terwijl het tweede en derde team niet verder kwamen dan 74.5 en 28.5 punten

Maar het was een gezellige avond en daar ging het om. De organisatie lag in de handen van de vrijwilligers van speeltuin Leonardus en zij vertelden mij dat zij het zeker gaan proberen hier een jaarlijks evenement van te maken. Wat de aanwezige deelnemers allemaal toejuichten. En het is beslist de moeite waard om mee te doen volgend jaar vooral om dat het zo gezellig was….

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Binnenstad-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website: www.helmond-binnenstad.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Binnenstad
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook

Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk,
Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV,
ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

509 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *