HBC Phoenix: spelen voor oliebollen met veel poedersuiker

Bij badmintonvereniging Phoenix vond op donderdag 27 december weer het jaarlijkse oliebollentoernooi voor de jeugd plaats. Bij binnenkomst geurde het enorm lekker naar oliebollen. En in de kantine en de hal was het een drukte van belang. Op negen velden werd er flink gespeeld voor de beste resultaten. Er namen ongeveer honderdtwintig kinderen deel aan dit toernooi.

Verenigingen uit onder andere Mierlo en Valkenswaard streden het hardst voor de beste resultaten. In de kantine genoten de spelers en speelsters die even niets te doen hadden volop van de warme en verse oliebollen rechtstreeks uit de pan. In de keuken stonden twee mensen zich in het zweet te werken om maar zo veel mogelijk oliebollen te maken, want de jeugd leek wel uitgehongerd. Maar ook de begeleiders van het jonge volk lieten de oliebollen goed smaken.

Dit jaar had de vereniging zich ingezet voor een goed doel: zij hadden beloofd om oliebollen te maken voor de oudere mensen en er moesten dus ook voor hen een flinke voorraad gemaakt worden. De oliebollen waren bestemd voor de bewoners van de Rivierenhof en die waren maar wat blij met de lekkernijen van de badmintonvereniging. Er werd even nog wat nagebabbeld bij de bewoners maar gingen daarna direct weer terug naar het Veka sportcentrum want er waren nog wat bollen te maken voor de jeugd.

Omstreeks half zes waren de wedstrijden afgelopen en begon de prijsuitreiking. Veel kinderen gingen daarna met hun ouders en begeleiders weer terug naar huis, maar of ze nog trek hadden in het avondeten, dat was nog maar de vraag…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

889 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *