In het afgelopen weekend van 13 en 14 oktober werden er weer de Helmcross wedstrijden gereden om goede plaatsen te bemachtigen volgend jaar bij de Nederlandse kampioenschappen. Ook dit jaar vonden de races weer plaats op Berkendonk die bekend staat om zijn ruige terrein door het zand, de stijgende heuvels en dalen in de bossen en natuurlijk  het stukje dat langs het water gereden moest worden. Een flink parcours met prachtige stukken waar je als wielrenner alleen maar van kan genieten. En alles onder toeziend oog van de afgevaardigden van de KNWU.

Op de zaterdag werden er de jeugdveldritten gereden en de crossers hadden er zin  in. Veel jonge rijdertjes bleken talenten te zijn, gezien de korte tijden die zij nodig hadden om het parcours door te komen.

De toegestroomde ouders en opa’s en oma’s waren trots op het wielrentalent. Er was zelfs een jonge knaap die zo moe was dat hij op de rug van zijn vader mee reed omdat hij zelf geen puf meer had. Of een trotse vader die met zijn zoontje erg opviel (maar bij veel mensen een vertederende blik opleverde) omdat het jochie op een step-fietsje reed en dezelfde sportkleding als zijn vader droeg. Deze twee werden ook veel gefotografeerd door de aanwezige pers en fotograferende familie.

De zondag was het de dag van de senioren in de categorie veldritten en MTB en er was een onderdeel van de Toma Cycles Cup.  Het parcours werd enigszins bemoeilijkt door het opstuivende zand want af en toe kwam er wel een stevig windje opzetten. Vooral de mensen die dachten lekker te gaan zitten op een stoeltje aan de waterkant en het zandgedeelte kwamen bedrogen uit. Er werd af en toe gemopperd omdat men vaak aan het zand tussen de tanden voelden knarsen.  Ook hier was de snelheid erg groot en bleef het spannend. Menigmaal eindigden de renners vlak na elkaar bij de finish wat best wel mooie tijden opleverden.

Een van de winnaars rit was Edwin Raats, die bekend staat als de snelste fietsenmaker uit Brouwhuis. Edwin heeft al veel kampioenschappen gewonnen en heeft dus een behoorlijke sportieve naam en faam.

Het hele evenement had wel een kleurig tintje voor de vele fotografen. Veel gekleurden helmen en pakken, soms ook met een opvallend gekleurde zonnebril, supersnelle fietsen in allerlei kleuren en natuurlijk de geweldige acties die de renners lieten zien. Voor de fanatieke wielrenliefhebbers was het een geweldig evenement maar nogmaals gezegd: de fotograferende menigte konden ook hun hart ophalen. Dat was ook de bedoeling en daarvoor ga je meestal naar zo’n evenement kijken…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

 

1,284 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *