Helmond Aktief oprichter Theo van Mullekom overleden

Theo van Mullekom, oprichter van Helmond Aktief, is in de nacht van 4 december overleden. Dat maakte de huidige fractievoorzitter Berry Smits vandaag bekend op Twitter.

Van Mullekom komt uit een gezin van 9 kinderen. Zijn ouders zaten ook bij diverse verenigingen. Zijn vader was actief voor de KVP, wat later is opgegaan in het CDA. Het helpen van andere mensen werd hem met de paplepel ingegoten. Van Mullekom is de jongste van de vier zonen. En alle zonen hebben een koninklijke onderscheiding ontvangen. “Dat zegt in ieder geval genoeg.”

Hij heeft een groot deel van zijn leven een kapsalon gehad in Mierlo-Hout. Daar hoorde hij veel verhalen van de klanten over wat er speelde in Helmond. En ook wat er mis ging in de stad. Dat heeft hem geïnspireerd om de politiek in te gaan. Hij heeft aan een keukentafel zijn eerste partijprogramma geschreven.

Politiek bedrijf je vanuit je hart.

Van Mullekom is 20 jaar actief geweest in de Helmondse politiek. In een interview uit 2018 zei hij hier het volgende over: “Politiek bedrijf je vanuit je hart. Vanuit je hart krijg je ingevingen. En die ingevingen zeggen: je moet iets doen voor je naasten, voor je medemens die een steun in de rug nodig heeft.” Hij is heel dankbaar voor het feit dat hij dit 20 jaar heeft mogen doen voor de stad, en in het specifiek voor Mierlo-Hout, wat hij “zijn woonplaats” noemde.

Toen Van Mullekom terug keek op zijn carrière was hij het meest trots op de structurele investering van € 1 mln per jaar voor de armoedebestrijding in Helmond. “Dat is het mooiste wat je kunt bereiken.”

Namens het team van Ditisonzewijk willen we alle nabestaanden condoleren en wensen we ze heel veel sterkte toe bij het verwerken van dit grote verlies.

468 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Erica ronken Reply

  Theo wat gaan we je missen
  En wat heb jij veel gedaan voor vele mensen en de gehandicapte mensen ik heb erg veel gesprekken met je gehad
  Rust in vrede vergeten doen we je niet

 2. Antoinette van Kerkhoff van hout Reply

  Iedereen gecondoleerd en heel veel sterkte
  Bedankt voor alles wat je voor je medemens gedaan hebt
  Rust zacht

 3. Nelly de Bruijn Reply

  Jet -Arno en Linda. Gecondoleerd met het overlijden van jullie dierbare man en vader.

 4. Diny v Hagen Reply

  Theo zorgde ervoor dat ik met de politiek in aanraking kwam en er plezier aan beleefde. Precies zoals hij dacht en werkte kon ik dit enkele jaren samen met hem doen. Theo bedankt.
  Jet, Arno en Linda evenals verdere familie en vrienden heel veel sterkte met dit verlies.

 5. Henny de Leeuwe-Kleijngeld Reply

  Lieve Theo, wat zal ik je ontzettend missen.
  Jij hebt er voor gezorgd dat er een Addy Kleijngeldplein komt, wat heb je je daar ontzettend sterk voor gemaakt.
  Wat verschrikkelijk jammer dat je nu het eindresultaat niet zult zien.
  Twee weken geleden hadden we het er samen nog over je beloofde dat je er zèker bij zou zijn, dat geloof ik ook lieve Theo, maar wel vanuit een andere dimensie.
  Rust zacht.
  Jett en kinderen, heel veel sterkte!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *