Helmond gaat gasloos!

Het eerste nieuwbouwproject zonder gasleiding in Helmond is ‘Stiphout-Zuid’. Bij 29 projectwoningen en op 26 bouwkavels wordt geen gasleiding meer aangelegd. Deze keuze is een logische stap richting een klimaatneutraal Helmond in 2035. Op steeds meer plaatsen in Nederland wordt gekozen voor het bouwen van duurzame woningen; gasloos bouwen is immers bouwen voor de toekomst.

De projectwoningen worden door projectontwikkelaar BOTS Bouwgroep uit Deurne energieneutraal opgeleverd. Een CV-ketel en koken op gas is daarmee voor de kopers verleden tijd, maar een nieuwe wereld van warmtepompen, zonnepanelen en elektrisch koken gaat open. De extra investering voor kopers van de bouwkavels wordt zonder gasaansluiting binnen aanzienlijke tijd terugverdiend. Daarnaast zijn er (landelijke) subsidiemogelijkheden, waaronder de Helmondse duurzaamheidslening, waarmee extra kosten gedrukt worden.

 

Energieadvies
Het bouwen van een gasloze woning is voor de meeste mensen onbekend terrein, maar bij aankoop van een kavel wordt er door gemeente Helmond 4 uur advies van een energiespecialist aangeboden om samen de mogelijkheden van gasloos bouwen te onderzoeken. Natuurlijk staat het Energiehuis in Helmond ook klaar om alle vragen over gasloos bouwen, maar ook het verduurzamen van bestaande woningen te beantwoorden.

 

Loten
De projectwoningen worden eind 2017, uiterlijk begin 2018 te koop aangeboden, voor de bouwkavels wordt een loting georganiseerd. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. Eind september wordt er meer bekend over de inschrijftermijn, de loting is naar verwachting eind oktober. Een overzicht van de kavels, prijslijst, bestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan is te vinden op www.helmond.nl/bouwkavel.

 

1,786 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *