• IMG_8246
  • IMG_8247
  • IMG_8244

Helmond Marketing had dit jaar het idee om op een bijzondere manier Helmond te promoten. Er werd een wedstrijd georganiseerd waar de Helmonders foto’s moesten maken tijdens de vakantie, maar wel een foto met op de voorgrond een stadsbord van Helmond. Er werden ruim honderd bordjes gemaakt maar er waren wel vijfhonderd aanvragen voor een bordje. Helaas, er waren er honderd dus ook honderd om weg te geven. Het was zo’n rage, dat stadskunstenaar Rocco Verdult (ook de presentator) zelfs een telefoontje kreeg van iemand die er alles voor wilde doen om zo’n bordje te bemachtigen. Dat leek Rocco wel wat en beloofde de beller een bordje onder de voorwaarde dat hij het persoonlijk kwam af halen bij de studio in Eindhoven. Rocco verstopte het bordje onder een beeldje in zijn tuin en wachtte af. De volgende morgen was het bordje echt weg en bleek achteraf dat de beller iemand uit Tilburg was en speciaal s’nachts nog naar Eindhoven was gereden om dat bordje op te halen.

De mensen kregen de tijd van acht weken om de foto’s in te zenden en zij zouden de uitslag horen als de juryleden klaar waren met de zware klus alle foto’s te beoordelen. Er waren ruim driehonderd foto’s ingezonden en van die deelnemers werden er enkelen geselecteerd en genomineerd. De foto’s kwamen overal vandaan. Uit Zweden, uit Moskou en er was een foto zelfs gemaakt op de bodem van een vulkaan krater uit Java. Foto’s van Times Square, Niagara Falls, Italië. Er was voor de actie speciaal een telefoontje gekomen van RTL boulevard, dus werd dat ook graag waargenomen met als resultaat een foto met Beau van Erp in de studio met publiek. Op de prijsuitreiking in de Cacaofabriek praatte Rocco de avond aaneen. Alle genomineerde foto’s werden vertoont met allen hun eigen verhaal. Er waren prachtige en smeuiige verhalen en meerdere malen klonk er een lach salvo door de zaal van het publiek. Er werden foto’s gekozen uit drie catagorieen; De mooiste foto (qua kleur en beeldvorming), de creatiefste foto en de foto op de meest uitzonderlijke en extreemste locatie. De grote winnende foto werd genoemd en wethouder Stienen kwam de prijs uitreiken en zijn verhaal doen dat hij zeer trots was dat Helmond over de hele wereld was geweest. De mooiste foto’s werden vertoond maar de winnende foto was eigenlijk wel een beetje verwonderlijk. Geen mooie gebouwen of uitgebreide landschappen, geen mooie mensen , maar een hele simpele foto van een paar koeien die lagen te rusten en te grazen bij een bergmeer op de kale rotsen. Alleen het verhaal er achter was enorm vermakelijk. Toch had de foto wel iets, vooral net als die andere foto’s met een felblauw bordje Helmond op de voorgrond. Het was een leuke wedstrijd die volgend jaar misschien zeker weer zal aanslaan. We wachten wel af…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk 
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk?  Abonneer je gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!
Digitaal-wijkgericht-nieuws: Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.

1,999 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *