• Bijzondere vondsten Mierlo-Hout Henk van Dijk (6) DIOW
  • Bijzondere vondsten Mierlo-Hout Henk van Dijk (12) DIOW
  • Bijzondere vondsten Mierlo-Hout Henk van Dijk (7) DIOW

Helmond in 100 stukskes “

 

Toen een aantal jaren geleden , de oude vuilnis stortplaats in Mierlo Hout in Helmond werd gesaneerd, werden er vele vondsten opgegraven. Het waren meestal gebruiksvoorwerpen en spullen die in het huishoudelijk gebruik voorkwamen. Ze vertelden iets over de geschiedenis in de stad, gedurende de jaren 30-50. Stadsarcheoloog Theo de Jong ontfermde zich over die afvalberg toen deze vrij kwam en verzamelde hiermee een hele berg historie. Tijdens het schoon maken van al die vondsten,samen met zijn collega’s van het Erfgoedhuis, kwamen vele herinneringen boven. Dit zette Theo aan het denken,om hier toch iets speciaals mee te gaan doen. Hoe mooi zou het kunnen zijn, om aan al deze vondsten, persoonlijk herinneringen te kunnen verbinden. Hij zocht samenwerking met het Kunstkwartier en dat was de start voor, Helmond in 100 stukskes “. Inmiddels zijn er al vele verhalen opgetekend en de bedoeling is dat er in oktober 2020 een boek zal uitkomen.

Door samenwerking met het Erfgoedhuis Eindhoven, Kunstkwartier Helmond, Heemkundekring   Helmont, de stichting Lang Leve Cultuur en Hart voor Ouderen, groeit het project steeds verder uit.

Dit alles was voor de jury een van de belangrijkste redenen, om het hele project te nomineren, voor de Grote Archeologieprijs. Deze bijzondere prijs wordt 26 oktober uitgereikt in het Rijksmuseum in Amsterdam.

U wordt natuurlijk gevraagd om te stemmen voor “Helmond in 100 stukskes “ en dat kan via de site van de grote archeologie prijs via, www.grotearchelogieprijs.nl

Stem op dit project

Meer informatie over het project kunt u vinden op: www.grotearcheologieprijs.nl

Tekst en foto’s: Henk van Dijk

185 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 1 reacties

  1. Henk Hendriks Reply

    Hallo. Waar is deze colectie te zien?
    Is dit ’n permanente expositie?
    Groeten .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *