Helmond investeert in zorg dankzij glasvezel

Een mantelzorger krijgt een signaal als ´s nachts de voordeur open gaat van zijn of haar zorgbehoevende ouder. Medisch advies krijgen vanuit thuis dankzij beeldbellen. Toekomstmuziek? Niet als het aan gemeente Helmond ligt. Dankzij technologie kunnen ouderen met een chronische ziekte of beperking met een goede kwaliteit van leven zelfstandig blijven wonen. De gemeente zet zich in voor digitale zorgtoepassingen dankzij het glasvezelnetwerk dat de gemeente samen met e-Quest aanlegt via Glasvezel Helmond B.V.  Wethouder Jos van Bree: “We staan voor de belangen van Helmond. Dankzij glasvezel zijn de mogelijkheden voor een sociale en veilige stad enorm. Zorg op afstand is zelfs nog maar het begin.”

Samenwerken aan zorg op afstand

De zorgsector staat voor grote uitdagingen. De vergrijzing en toenemende druk op artsen en verpleegkundigen leidden tot het inzicht dat het anders moet in de zorg. Namelijk meer thuiszorg en het accent op gezonder leven in plaats van genezen. Samenwerking tussen techniek, zorg en overheid en technische Innovaties zijn noodzaak voor die verandering. Ook om de zorg betaalbaar én op peil te houden. Maar hoe doe je dat? Een belangrijke voorwaarde is een goed glasvezelnetwerk. De gemeente Helmond bekijkt vanuit het initiatief BrabantRing met lokale zorgaanbieders en woningcorporaties mogelijkheden voor zorg op afstand om kwetsbare mensen langer thuis te laten wonen en mantelzorgers te helpen. Voor nu én de toekomst.

Glasvezel voor heel Helmond

De samenwerking voor zorg in Helmond is mogelijk omdat de gemeente zelf mede-eigenaar is en wordt van het aanwezige en nog aan te leggen glasvezelnetwerk. Naast de aandacht voor zorg werkt de gemeente ook aan andere samenwerkingen met lokale partijen die dankzij glasvezel bijdragen aan een sociale en veilige stad. De gemeente ziet glasvezel als een nutsvoorziening, zoals elektriciteit en het riool. Eind 2021 heeft heel Helmond glasvezel.

 Zorg in glasvezelpakketten

Glasvezel Helmond B.V. pakt als eigenaar en aanlegger van het glasvezelnetwerk in Helmond door op de zorgontwikkelingen door het aanbieden van zorg als onderdeel van de abonnementen. Dat betekent dat bewoners met een glasvezelaansluiting naast een abonnement voor internet, televisie en telefonie ook een abonnement voor zorg op afstand kunnen afnemen.

 

Meer informatie:

Over het glasvezelproject: www.helmond.nl/glasvezel

Over glasvezel, abonnementen en zorgdiensten: www.glasvezelhelmond.nl


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

399 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *