Helmond-Noord: een dagje lekker genieten en smullen op de open dag en crea-markt

Het was een dagje slenteren, genieten, smullen en ideeën op doen op de evenementen in Helmond-noord. De Vrije school Peelland hield een open dag die in het teken stond van de jeugd. En er was van alles te zien en te proeven. De ouders van de leerlingen hadden zelf alles gemaakt. Cake, pizza en taarten dus je kon je hart ophalen. Geen wonder dat het op de parkeerplaatsen en de fietsenstallingen een wirwar van mensen en kinderen was.

Bij binnenkomst in de school werd je overvallen door de heerlijke geuren van warme lekkernijen. Maar er was ook volop levendigheid en lawaai. Bij de ingang kon men mee doen met prijsjes winnen door aan een groot rad te draaien. Als je dan geen interesse had en door de gang de aangegeven route volgde kwam je in de thee-tuin. Daar waren speciaal voor de bezoekers vrolijk versierde tafeltjes en zelfs een klein thee huisje neer gezet. Iets verderop was de aula omgebouwd tot thee- en koffie ruimte voor de volwassenen, al konden de kinderen daar natuurlijk ook terecht. Op de toonbank stonden schalen met heerlijk ruikende appeltaart, vlaaien,diverse koeken en andere soorten cake. Maar als je dan weer verder liep kwam je in de zaal die alleen voor de hele kleintjes bestemd was. Daar werd enkele keren een poppenkast voorstelling gehouden. Via de trap kwam je boven terecht in de ruimten die gebruikt werden voor de creatievelingen. Daar kon men terecht voor kleding, kerststukjes. Een lief oud vrouwtje was er druk bezig aan een spinnewiel draden te draaien waar weer fleurige kledingstukken gekocht konden worden. Alle opbrengst was bestemd voor de school.

In de Boerderij een paar straten verderop was er een crea-mode- en beauty markt. Daar kwam je bij binnenkomst al terecht met tafels ook met kerststukjes, gezondheids artikelen en enkele kraamhouders met (leren) armbanden, kettingen en ringen. Een kraam met graffiti kunstwerken had  het ook erg druk. Vooral een body van een paspop die met graffiti was bewerkt trok veel belangstelling. Hier was ook een glas-in-lood kunstenaar die aan de bezoekers tekst en uitleg gaf over zijn werk. Maar het meest opvallende werk was wel te zien van een (vermoedelijke) muzikant, of iemand die in de muziek zit. Hij had allerlei muziekinstrumenten zo geprepareerd dat ze gebruikt konden worden als lamp voor aan de muur of plafond. Bijvoorbeeld een saxofoon met extra gaten er in. Er waren lampjes in verwerkt zodat dit instrument aan de muur een prachtig kunststuk was geworden. Zo stonden er als lampen een trommel, trompet en meerdere instrumenten. In kleine lijstjes had hij onderdelen van instrumenten bevestigd met als achtergrond muziekblad papier. Op zich was dit wel uniek als je een bepaald instrument speelde.

Het waren twee evenementen waar je zelf ook ideeën kon op doen want alles wat er ten toon gespreid was, is in principe wel zelf te maken als je handig bent met allerlei materialen. Dus er was weer van alles te beleven in de wijk…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande blauwe linken zijn aanklikbaar:
Website:    www.ditisonzewijk.nl
E.mail:      info@ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
#Agenda #Helmond, #Cultuur, #Kunst, #Calamiteiten, #Evenementen, #Zakelijk,
De meest complete uitagenda van Helmond, activiteiten en evenementen in Helmond zoals concerten,
festivals en voorstellingen.Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s,
DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond.
Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

415 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *