Helmond San Marcos zorgt voor mondiale educatie

Mondiale burgerschap, een onderwerp dat op scholen op dit moment in het lesprogramma is opgenomen. En zoals u wellicht weet zet Stichting Helmond San Marcos zich al jaren in om basisschool leerlingen mondialer bewust te maken. We doen dit jaar elk jaar op 2 scholen ons drieluik in te zetten waarbij de leerlingen spelenderwijs meer leren over het leven en wonen in een ontwikkelingsland zoals Nicaragua. Door rollenspellen in het inleefatelier, het luisteren naar een verhalenverteller en het schilderen van een echter muurschildering krijgen ze meer inzicht in hoe leeftijdgenoten in een ontwikkelingsland hun dagelijkse leven doorkomen. Wij doen dit onder andere in samenwerking met Cultuur Contact Helmond en het Wereldpaviljoen in Steyl.

Daarnaast organiseren wij regelmatig tentoonstellingen waar aan de hand van foto’s een goed beeld van het dagelijks leven in Nicaragua wordt weergegeven.

Stichting Helmond San Marcos doet dit jaar, voor het eerst, mee aan de Rabobank Clubkas Campagne.
Van donderdag 5 april t/m maandag 30 april mogen leden van de Rabobank via een speciale site hun vijf stemmen uitbrengen op de organisaties die zij een warm hart toedragen. Deze stemmen bepalen de hoogte van de bijdrage voor onze stichting.

Het bestedingsdoel van de stichting is: het kosteloos kunnen inzetten van ons speciaal onderwijspakket in het Helmondse onderwijs waardoor jongeren mondialer bewust worden. Het pakket omvat het mobiel inleefatelier, een storyteller en het organiseren van tentoonstellingen met als ondersteunend thema de Global Goals van de Verenigde Naties

Steun stichting Helmond San Marcos

2,302 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *