Helmond Sport zet zich in voor meer leesplezier bij kinderen

Helmond Sport zet zich in voor meer leesplezier bij kinderen

Scoren kun je overal! Met die gedachte gaan Helmond Sport, Bibliotheek Helmond-Peel en JIBB de samenwerking aan. Dat gebeurd met een uniek leesproject voor leerlingen van groep 5 en 6. In tien weken tijd gaan leerlingen onder het motto ‘Scoor een Boek! zoveel mogelijk boeken lezen. Hierin worden zij aangemoedigd door onze doelman en ambassadeur van het project Stijn van Gassel.

Met het project willen we kinderen stimuleren om met plezier te lezen en te bewegen. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde leefstijl. Scoor een Boek! Bundelt de populairste sport van Nederland met lezen.

Net als bij een voetbalwedstrijd begint het project met een aftrap. Halverwege is het rust en tot slot klinkt het fluitsignaal. Op 17 januari wordt de aftrapt verricht in Asten, Deurne, Helmond en Someren. Na vijf weken volgt de rust en wordt de eerste tussenstand bekend. Medio april klinkt het fluitsignaal en sluiten alle deelnemende scholen het project af in het SolarUnie Stadion.

Leon Vlemmings, algemeen directeur van Helmond Sport, onderstreept het belang van Scoor een Boek! “Als Helmond Sport hebben wij een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen in Helmond en haar regio. Het is van belang dat kinderen blijven lezen en zich op die wijze goed ontwikkelen. Het is mooi dat wij daar, samen met Bibliotheek Helmond-Peel en JIBB, ons steentje aan bij mogen dragen.” www.helmondsport.nl

Meedoen aan Scoor een Boek!
Wil je meer informatie over Scoor een Boek! Kijk dan op: www.bibliotheekhelmondpeel.nl/scooreenboek.

971 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *