Het was weer een gezellige bedoening, de 21e oktober in het Speelhuis. Het was de avond dat de stichtingen en verenigingen hun cheque in ontvangst konden nemen. Al wist niemand hoe groot het bedrag was dat op de cheque genoteerd stond. Ondertussen was de tribune in de zaal al volledig bezet met leden van de desbetreffende clubs. De presentator, Marcel Stevens heette iedereen welkom en gaf even de microfoon aan de directievoorzitter van de Rabobank, Pieter Michielsen. Hij vertelde dat de Rabobank blij was dat er zo veel mensen mee hadden gedaan. Er waren in totaal honderdnegenenzeventig clubs en stichtingen in de run voor een cheque. Er hadden tweeduizendtweehonderdzesenzestig leden mee gedaan en die waren goed voor elfduizenddriehonderddertig stemmen. Dat was voor iedereen gemiddeld acht euro en tweeëntachtig cent per persoon.

Toen werd de avond op muzikale wijze geopend door het Theaterkoor Nutsz. Een Afrikaanse dans met bijbehorende muziek en vrolijk gekleurde kleding maakte het een gezellig  geheel. Toen begon Stevens op zijn ludieke humoristische wijze de avond aan elkaar te praten. Via een enorme rode knop zouden de deelnemers met hun naam op een groot scherm getoond worden. Ook had hij een verhaaltje over wat er allemaal mogelijk was dankzij de Rabobank clubsupport en dat er echt veel mogelijk was, voor ook gehandicapte sporters of sporters met een beperking. Daarom wilde hij een speciale gast aankondigen om zijn verhaal te vertellen. Dit was rolstoelsporter Joep van Lankveld. Joep heeft een spierziekte en kon in het begin niets of nauwelijks iets doen aan sport. Joep vertelde over zijn sterke wil en doorzettingsvermogen en wat hij inmiddels bereikt had. Het begon met de voetbalclub van zijn broer en vrienden. Daarna deed Joep aan waterbasketbal en kreeg te maken met de sport paraschieten. Vanwege zijn zin en enthousiasme voor deze sport liet hij grote resultaten zien en vorig jaar kwam hij zelfs uit voor Nederland op het WK schieten in Sydney. Daar werd hij vierde. Nu heeft hij nog de kans om in mei volgend jaar zijn olympische tickets in de wacht te slepen.

Na het aangrijpende verhaal van Joep begon Marcel op de knop te rammen voor de eerste stichting of club. Het was natuurlijk onmogelijk om alle honderdnegenenzeventig deelnemende instanties op te noemen en op het podium te roepen. Daarom werden er enkelen genoemd die wel hun cheque konden ontvangen en Marcel  zou eindigen bij de top drie. En deze top drie  bestond uit Het Kasteel van Sinterklaas, de Dierenambulance en Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout.  En vooral de Dierenambulance, die het grootste geldbedrag kreeg, was erg verheugd maar vooral verbaasd. Hun toegezegd bedrag was vierduizendtweehonderdnegen euro en negenenzestig cent.  De tweede plaats was voor het Kasteel van Sinterklaas met vierendertighondervijftig euro en eenenzeventig cent. Tot slot mocht de fanfare een geldbedrag van tweeentwintighonderdzesenzeventig euro en vierennegentig cent. Er waren enkele verenigingen die ook verbaasd waren over het (grote) bedrag dat zij mochten ontvangen. Zo kreeg Stichting Haw ut Hellemonds een bedrag van driehonderdenzes cent, Xmas Sing Along kreeg een cheque van ruim vierhonderd euro en het team van de Stichting Ditisonzewijk mocht een cheque van achthonderdendrie euro en zes cent in ontvangst nemen. Verder kon iedereen, die nog niets hadden ontvangen, hun cheque afhalen bij de tafels in de Foyer die op alfabetische volgorde waren genummerd. Ook de carnavalsvereniging De Spekzullekes met hun driehonderdtweeënzestig euro en vierenvijftig cent en Harmonie-drumband Amicitia met zeshonderdvierenveertig euro en vijfentwintig cent (beiden komen uit Brouwhuis) waren zeer tevreden. Er werd na de presentatie nog even nagebabbeld en gezellig een drankje gedronken en toen ging iedereen vol goede moed en opperbeste stemming weer huiswaarts….

Ditisonzewijk bedankt iedereen voor het stemmen: Facebook

Verslag en fotografie: Hans Choufoer

353 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *