Indy pakt gouden medaille en regenboogtrui op het wereldkampioenschap in de klasse junior women.

Foto: 2. Zoe Claessen (Zwitserland) 1. Indy Scheepers (Nederland) 3Gabriela Bolle Carrilo (Colombia) Fotobron: fam. Scheepers.
In de week van 5 tot en met 9 juni werd in Baku, Azerbaijan het wereldkampioenschap BMX gehouden. Een jaar eerder wist de Helmondse Indy Scheepers, woonachtig in Brouwhuis in Rock Hill U.S.A. een 2e plaats op het WK in de Challenge Klasse “Girls 16” te behalen. Dit seizoen deed Indy voor het eerst mee als 1e jaars “ Junior Women”.
Nadat Indy aan de kwalificatie eis had voldaan begin dit jaar tijdens een aantal Europese Rondes. werd ze door bondscoach : Bas de Bever geselecteerd om met de Nederlandse Selectie af te reizen naar Baku (Azerbaijan) voor het Wereldkampioenschap BMX, voor Indy (als 16 jarige) een hele ervaring die ze niet snel zal vergeten.
Ondanks dat Indy goed in vorm was, waren haar verwachtingen niet al te hoog: “Ik hoop en probeer de finale te halen, bij de beste acht. Dat zou al heel mooi zijn als 1e jaars Junior” waren haar woorden.
Toen het WK eenmaal begonnen was bleken haar rondetijden in de manches zeer sterk te zijn en kwam er langzamerhand meer hoop en de drive dat er misschien wel meer zou inzitten dan alleen een finaleplaats.
Na de manches, de kwartfinale en een hele spannende halve Finale stond onze eigen Indy uit Nederland dan ook in de grote finale tussen de laatste acht toppers, afkomstig uit de hele wereld Canada, Zwitserland, Colombia, Frankrijk , Rusland en Amerika.
Nadat het starthek viel was het voor Indy “alles of niets”. Onder luid geschreeuw van alle landgenoten op de tribune en een geweldig spannende race wist zij na een schitterende actie in de laatste bocht de 1e plaats te behartigen en nam ze de wereldtitel mee naar huis.

 

Team Ditisonzewijk feliciteert Indy met deze klasse prestatie!


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,932 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *