Afgelopen vrijdag 26 januari vond in wijkhuis De Fonkel  “HelMundo” plaats en dat mag een succes worden genoemd.  Er waren zo’n 50 kinderen aanwezig en naar schatting zo’n 60-70 volwassenen.  Dat betekende, voorzichtig ingeschat, een verzameling van 10 culturen.

Joop Vos, de Healthy Sisters en Chaib El Maach, hebben de volwassenen een uur lang stof tot nadenken gegeven over gezond eten en bewegen en de kinderen konden zich uitleven op springkussens en spelletjes. De kinderen zouden ook voor het toetje na het eten zorgen: fruitspies!

Tijdens het maken daarvan hebben ze hun honger echter voorrang gegeven, waardoor slechts een enkel spiesje de uiteindelijk bestemming heeft bereikt.

Het eten is klaarblijkelijk goed in de smaak gevallen; er was praktisch niks over! De Marokkaanse, Eritrese en Surinaamse vrijwilligers hebben hun kookkwaliteiten bewezen! Er was zelfs een mevrouw uit Palestina die een schaal met eten meebracht. Dat kreeg ook een plaatsje aan het buffet.

Met live muziek (ook voor de kinderen) op de achtergrond is er nog gezellig nagetafeld.

Met dank aan alle vrijwilligers die HelMundo mede mogelijk gemaakt hebben en dank aan de Rabobank, Gemeente Helmond en Jong Helmond Lekker Gezond die samen voor een gezond financieel perspectief hebben gezorgd.

 

Meer-Helmond-Binnenstad-digitaal-wijk-nieuws:
www.helmond-binnenstad.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Binnenstad
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over: Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,292 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *