Help Cathry aan een nieuwe sportrolstoel

Fotograaf is Kees-Jan van Overbeeke

Op de braderie in Mierlo-Hout viel haar aanwezigheid op: een kraam met dropjes en het verzoek om te sponsoren. De zakjes drop waren voorzien van een foto van een jongedame in een sportrolstoel. Gezeten in haar rolstoel vertelde Cathry Strijbosch dat ze erop hoopte veel zakjes drop te verkopen om zodoende voldoende geld bijeen te krijgen voor de aanschaf van een nieuwe sportrolstoel. Haar oude stoel is ‘op’ vertelde ze. Misschien dat Ditisonzewijk-Helmond haar kan helpen om meer sponsors te bereiken? Cathry was enthousiast en nodigde ons uit bij haar thuis. De afgelopen week brachten we haar een bezoekje en hadden een gezellig gesprek.

Cathry is vanwege een progressieve spierziekte afhankelijk van een elektrische rolstoel. Als peuter al, kon ze slecht lopen en ze heeft zich haar hele leven in een rolstoel verplaatst.

‘Ik weet niet beter, dus ik heb het geaccepteerd dat ik nooit beter word,’ vertelt de vrolijke topsporter. Ze voltooide met veel doorzettingsvermogen een Hbo-opleiding en werkt 24 uur per week, waarbij ze administratieve werkzaamheden verricht. Dat kan ze uitstekend combineren met de sport.

‘Sporten is een belangrijk deel in mijn leven. Ik speel elektrisch rolstoelhockey op hoog niveau. De afgelopen drie jaar ben ik met mijn team, de GP Bulls, landskampioen geworden op het hoogste niveau van Nederland. Tevens zit ik in de trainingsselectie van het Nederlands Team. Om mijn sport te kunnen beoefenen ben ik afhankelijk van een elektrische sportrolstoel die helemaal aangepast is voor mij. Mijn huidige sportrolstoel is helaas afgeschreven en geeft niet meer de steun met zitten die ik nodig heb.’

Ze vertelt het met een lach, want ze vertrouwt als een echte positivo dat het benodigde geld er op tijd zal zijn.

Vol passie spreekt Cathry over haar sport en vreest de dag dat ze wegens pech aan de rolstoel niet meer kan gaan: ‘Het onderhoudscontract loopt in maart 2019 af en als de motor of de accu’s stuk gaan, dan kan ik niet meer hockeyen. Ik ga eenmaal per week naar onze hockeyclub in Eindhoven en eenmaal per maand naar de training voor het Nederlands rolstoelhockeyteam.’

Eind van de maand wil ze naar Italië waar ze het Nederlands team gaat aanmoedigen. ‘Ja, ik ga in mijn vakantie daar heen als supporter. Ik ben niet geselecteerd voor het Nederlands team, omdat er betere hockeyers zijn, maar ik moet er wel bij zeggen dat een snellere sportrolstoel mijn kwaliteiten als hockeyer zullen verbeteren. Dat zou in de toekomst een plaatsing in de selectie kunnen betekenen. Met een langzame stoel word je zeker niet geselecteerd.’  Dan volgt het overleg over welke foto we bij het artikel zullen zetten. Ze kiest opnieuw voor de foto, die al meerdere keren is gebruikt voor publicaties.  ‘Klopt, maar ik vind dit wel de mooiste foto, die van mij gemaakt is, dus toch liever opnieuw deze foto op de site,’ lacht ze overtuigend.

Harlekijndrop om een nieuwe sportrolstoel te kunnen aanschaffen

Helaas kost een nieuwe sportrolstoel ruim € 21.000. Vanuit de gemeente krijgt ze maar een kleine vergoeding en de rest moet ze zelf bekostigen. Daarom is Cathry op zoek naar sponsors. En verkoopt ze zakjes drop om sponsorgelden te genereren.

Ze is enkele maanden geleden gestart met een dropactie: een zak drop voor 2,75 en twee zakken drop voor 5 euro. Ze kan de drop tot eind september bestellen maar dan hoopt ze ook dat het bedrag toereikend zal zijn om de nieuwe rolstoel te kunnen bestellen.

U kunt haar helpen door zakjes drop te bestellen via Facebook www.facebook.com/cathry.strijbosch

Wil je geen drop, maar wel sponsoren dan kun je een donatie storten op NL38RABO0103652019 t.n.v. CJE Strijbosch of via de site www.doneeractie.nl/nieuwe-sport-rolstoel-voor-cathry/-29456

Wilt u zien hoe rolstoelhockey wordt gespeeld, kijk naar de korte impressie die door Documedia werd gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=iyQmQft5jI4

DIOW AD AY6D8696 Drop Cathry

1,444 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *