Henny van Deursen wint Helmondse Carnavalskraker met ‘Ikokvanjawja’

Op zaterdag 17 november won Wiesdehnaw de Helmondse Carnavalskraker met zijn nummer ‘Ikokvanjawja’. Na jarenlange deelname kon Henny van Deursen de trofee mee naar huis nemen.

In De Traverse barstte het feest al vroeg los toen ‘De Durbloazers’ de middag muzikaal openden. Achtereenvolgens traden Dé kenne wai ok, Zanger zonder naam, Dolle Boel, Waaj-Faaj, Wai, Tsjonge-jonge en Wiesdehnaw op. Afsluiters van de kraker-wedstrijd waren ‘De Durbloazers’ in samenwerking met Willy en René van de Kerkhof. Titelverdedigers ‘De Knallers’ namen dit jaar niet deel aan de verkiezing, maar gaven wel een verrassingsoptreden.

keiebeitersDe variatie in krakers was divers: Waar de één de toekomstige Briek bezong, maakte de ander zich geen zorgen en ook een Keiebijterspolka kwam voorbij. Rond de klok van half vier kon de jury zich gaan beraden terwijl de naam van Briek XLVI onder het toeziend oog van notaris in de koker werd gestoken. Daarna gaf voorzitter Peter Adriaans het startsein voor het Hints- en Prinseroaje. Houd deze website in de gaten voor de nieuwe hints over wie de nieuwe prins is en maak kans op mooie prijzen.

De vakjury bestaande uit Lia Stoop, Mario Cortenbach en Maarten van de Weijer had het ook dit jaar moeilijk, waardoor het toegestroomde publiek extra lang kon genieten van Hofkapel De Klinkers. Dit jaar was er ook een heuse kinderjury: gezeten op de eerste rang werd ieder optreden gejureerd aan de hand van emoticons. De kinderjury had al eerder een oordeel geveld en verkoos de kraker van de voetballende tweeling unaniem tot winnaar.De publieks-/prinsenjury verkoos het zorgeloze Wai. Door één punt verschil ging Henny van Deursen er echter met de vakjurytrofee vandoor. keiebijters.nl

Uitslag:
2. Wai
3. Zanger zonder naam
4. Tjonge Jonge
5. Dolle boel

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:
E.mail:  info@ditisonzewijk.nl

Website:    www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter:     @ditisonzewijk
Google+     Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Instagram: www.instagram.com/ditisonzewijk.nl
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

1,458 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *