Ieder jaar wordt op de laatste dag op Raceway Venray de finale gereden om de Piet Keijzer Memorial Trophy. Team Ditisonzewijk was ook dit jaar aanwezig en maakte een impressie.

De Geschiedenis

Het is 21 augustus 2005 en op circuit de Peel wordt vandaag het officieuze wereldkampioenschap stockcar F1 verreden met daarin Piet Keijzer en zijn zoon Geert-Jan aan de start. Ze hebben gedurende het jaar veel punten verzameld met de races met als resultaat dat ze samen op de 2e startrij staan tijdens deze wedstrijd. Piet is heel trots dat hij samen met zijn zoon aan de start staat. De wedstrijd begint en het publiek wordt in de stemming gebracht met de verschillende starttunes van de stockcar F1 en de voorstellingsronde van de coureurs. Piet zoals altijd genietende van deze ronde. Het is voor Piet een speciaal jaar. Hij is namelijk 25 jaar actief in de autoracerij en hij is 50 jaar geworden.

De coureurs moeten zich klaarmaken voor de start van de race. Eindelijk klinkt dan het wel bekende “Ladies en gentlemen, start your engines”. Het geronk van de motoren bezorgt menig toeschouwer kippenvel. Ze krijgen het teken om te beginnen met de opwarmrondes en dan wordt de groene vlag gezwaaid en meteen gaat het gas er goed op. Helaas heeft Piet een wat mindere start en valt hij wat plaatsen terug. Na een aantal rondes spint Piet uit de bocht door een lekke band en komt hij achterstevoren in de bocht te staan. Piet geeft aan dat alles in orde is en de race gaat verder. Hij probeert zijn stockcar naar het middenterrein te rijden en dan gaat het mis: Piet wordt vol geraakt in de zijkant van zijn stockcar en onderdelen vliegen over de baan heen. De wedstrijd wordt direct stil gelegd en de officials snellen zich naar de stockcar van Piet. Ze gebaren dat het medisch team dat aanwezig is op het circuit moet komen. Het medisch team doet wat ze kunnen en vragen assistentie bij de ambulancedienst. Er komen met hoge spoed twee ambulances en ook politiewagens ter plaatse. Op dat moment wordt het muisstil. De muziek wordt uitgezet en het publiek zoekt steun bij elkaar wetende dat het goed mis is met Piet.

Inmiddels staan de familie en monteurs van Piet op het middenterrein en kijken op een afstand hoe het medisch team bezig is met Piet. Na een aantal minuten die uren lijken te duren komt het trieste nieuws dat Piet Keijzer is overleden. De familie en monteurs staan elkaar te troosten en ook het publiek beseft dat een groot icoon overleden is en velen beginnen te huilen. De wedstrijd wordt ook direct gestaakt en de beker die de winnaar zou krijgen wordt aan de familie overhandigd. Het is juist de beker die Piet nooit heeft gewonnen. Piet had wel vaker pech tijdens de wereldkampioenschapswedstrijd. Zo heeft hij een keer de wedstrijd moeten staken vanwege een klein kapot onderdeeltje terwijl hij op de eerste positie reed. Hij is meerdere keren Europees en Nederlands kampioen geworden. Een ding is zeker: Piet was iemand die altijd klaar stond voor een praatje en om te helpen.

Piet Keijzer Memorial Trophy

Na zijn overlijden is er een trofee gemaakt om hem te blijven herinneren, de Piet Keijzer Memorial Trophy. Ieder jaar tijdens de laatste racedag op Raceway Venray wordt tijdens de finalerace om deze beker gestreden. Op 27 oktober deden aan deze race 17 deelnemers mee. De race werd verreden over 20 rondes. Na een stevige strijd is het Roy Meassen die de Piet Keijzer Memorial Trophy heeft gewonnen. Luke Davidson werd 2e en Jordan Falding 3e. Geert-Jan Keijzer werd tijdens deze race 5e .

Foto’s en verslag: Henri van Hoeck

 

 

654 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *