Het gaat weer veel beter in Nederland??

De belastingmeevaller, met de juichende mededeling dat het weer veel beter wordt in Nederland van 5 miljard wordt aan de werkenden gegeven. Mensen met een uitkering, mensen met een ouderdoms- en nabestaandenpensioen leveren fors in of krijgen er een minimaal plusje bij. Op de ANBO-site staan alle cijfers duidelijk vermeld. Dat ga ik niet herhalen. In de eerste schijf gaat bijvoorbeeld nog een tegenvaller komen.
Het kabinet ventileert overduidelijk dat de lastenverlichting aan de werkenden ten goede moet komen. Het zoveelste jaar op rij dat de ouderen in onze samenleving niet meer meetellen. Zelfs in die zin dat ze gezien worden als de dief van de portemonnee van de “jongeren.” Dus kunnen zij lastenverzwaringen voor hun kiezen krijgen.
Het eerste argument is dat de ouderen gemiddeld “rijk”zijn. Natuurlijk als je je leven lang gewerkt hebt zul je meer “bezit” hebben dan iemand, die pas vijf jaar aan het werk is. Bovendien is er een grote groep ouderen die slechts AOW al of niet met een klein pensioentje hebben (zeer veel alleenstaande vrouwen) en die weer fors moeten inleveren. En dan kan de groep ouderen gemiddeld wel “rijk”zijn. Als je in die situatie zit kun je toch niet meer boterhammen (zelfs minder) eten, ondanks dat het kleinere percentage welgestelde ouderen de gemiddelden omhoog stuwt.
Het tweede argument is dat “de jongeren” het nooit meer zo goed kunnen krijgen als “de ouderen.” Kennelijk kan de toekomst met zekerheid ingevuld worden. Wat uiteraard volkomen onzin is want dat kan niet. De oudere is eerder gaan werken, moest spaarzaam zijn, kon zich geen flatscreen en drie vakanties per jaar veroorloven toen hij vijf jaar werkte. Om maar eens wat te noemen. Dat was voor “de jongeren,” tot voor kort wel realiteit (later aan het werk, vakanties, het huis ingericht). Ook dat geld geleend werd tegen de klippen omhoog. Tja en toen kwam er een crisis. Zoals er vele crises geweest zijn in de geschiedenis.
Het zijn dus kulargumenten, egocentrische gedachten en paniekvoetbal om de centen ergens vandaan te halen om de oudere Nederlander als zondebok te bestempelen en hem te laten opdraaien voor de financiële pijn.
Het wordt tijd dat de ouderen hun krachten gaan bundelen en met kracht van argumenten en bewijzen aan Nederland laten zien dat ze de plank misslaan.

Dit artikel is geplaatst door VBOH ( Verenigde Bonden Ouderen Helmond ) en opgesteld door:

Wilma Berkhout
Voorzitter ANBO Helmond

873 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *