Hitte geen spelbreker bij Brandevoort-Helmond Sport

In een temperatuur waarvoor je normaal graag inde schaduw blijft, speelden zaterdag 14 juli SV Brandevoort en Helmond sport tegen elkaar in het kader van het 10 jarig bestaan van de club uit Brandevoort.
Op het mooie sportcomplex hadden ongeveer 400 toeschouwers een plaatsje gevonden, of te wel langs het veld of op de prachtige tribune waarop boven een aantal picknick tafels staan zodat je een mooie uitzicht hebt over het veld.
Door de thuisclub is er door een groep met vrijwilligers hard gewerkt om Helmond Sport naar Brandevoort te krijgen en dat was zeker gelukt. Het sportpark lag er mooi bij en voor een loterij was gezorgd. Bier en fris gingen uiteraard in rap tempo over de toonbank en ook aan de inwendige mens was uitstekend gedacht.
De wedstrijd zelf ging ondanks de hitte toch in een aardig tempo en voor de rust kon de thuisploeg de profs aardig bijbenen tot een minuut of 5 voor de rust stond nog maar 0-2,. Met een 0-4 voorsprong kwamen beide ploegen uit de kleedkamer en toen ging Helmond Sport in hoog tempo voorruit voetballen en dat was de thuisploeg te machtig. In een kwartier ging het van 0-4 naar 0-9 en toen de goed leidende scheidrechter afloopt na 90 minuten stond er voor Helmond Sport begrippen een keurige 0-13 op de teller.
Na afloop was trainer Robbie Alflen tevreden over de eerste trainingsweek waarin hij 22 spelers tot zijn de beschikking had en dat was de laatste jaren wel anders. Het was een week vooral en kennismaken en onderling veel partijen spelen om te kijken op welk fundament de ploeg de voorbereiding verder gaat bouwen. Dan pas wordt er bekeken welke 2 of 3 aanwinsten nodig zijn om de stap te maken naar een plek tussen 10 en 12. De Keuken kampioen divisie is komende seizoen heel zwaar met ploegen zoals Twente, Sparta, Roda jc en Nec dus in het eerste jaar van het drie jarenplan moet je realistisch blijven.
Bij Brandevoort waren ze na afloop zeer tevreden over het verloop van deze dag en het krijgt een vervolg in het jubileum weekend op 24, 25 en 26 augustus. Helmond Sport maakt zich op voor nieuwe warme trainingsweek met als afsluiting een wedstrijd in en tegen Gemert. En dan kunnen we waarschijnlijk al meer zien over de speelwijze waarmee Robbie Alflen wil gaan werken.

‘Ik dank Brandevoort voor de gastvrijheid en daardoor was ik ook pas later thuis als ik had gepland’.
 Van onze sportverslaggever Valentijn Valentijn

Sportredactie: sportredactie@helmond.ditisonzewijk.nl 


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,689 totaal aantal vertoningen, 3 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *