Hondenloslaatstrook Nemerlaerhof wordt verplaatst.

nieuwe hondenloslaatstrook

unnamed

 

Hondenloslaatstrook Nemerlaerhof wordt verplaatst.

De uitslag van de gemeentelijke enquête onder de bewoners van de westkant van de Rijpelberg om hun keuze te maken uit twee mogelijke locaties om de honden te kunnen uitlaten, is bekend gemaakt.

 

De voorkeurslocatie gaat uit naar de beplantingsstrook tussen de Rivierensingel en de sportvelden van Rood-Wit. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond heeft in zijn vergadering van begin juni daarmee ingestemd. Daarmee volgt de gemeente de voorkeurstemming: verplaatsing van de hondenloslaatstrook Nemerlaerhof naar de beplantingsstrook tussen de Rivierensingel en de sportvelden van Rood-Wit.

De gemeente verwacht dat deze locatie door de korte loopafstand het best bruikbaar is voor de meeste hondenbezitters. Daarbij wordt een ruime groenstrook (van minimaal 15 meter breed) behouden als buffer tegen hinder van geur en geluid voor de dichtstbijzijnde woning. Aan de zijde van het sportcomplex blijft een groenstrook van minimaal vijf meter breed om ballen tegen te houden.

Uitvoering in het najaar van 2018

In september legt de gemeente de nieuwe hondenloslaatstrook aan. Daarvoor wordt beplanting gerooid, gras ingezaaid en een hekwerk en bankje geplaatst. Er wordt geen verlichting op de loslaatstrook geplaatst om nachtrust te behouden (er staan wel straatlantaarns langs de Rivierensingel).

De huidige hondenloslaatstrook aan de Nemerlaerhof wordt enige tijd later (oktober/november) verwijderd, als op de nieuwe locatie het gras is aangegroeid. De bestaande hondenuitlaatstrook wordt door de gemeente doorgetrokken tot het toegangspad naar de tennisbanen. Verder wordt het terrein beplant.

De bewoners, die de enquête ontvingen, ontvangen binnenkort van de gemeente deze mededing ook per brief.

Heeft u vragen?

Stuur een bericht naar de gemeente via ibor@helmond.nl of bel even (0492-58 75 56). De gemeente is bereikbaar op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. De ambtenaren staan u graag te woord.

 

936 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *