Hoomrun dance studio organiseert vintage markt voor wereldkampioenschappen.

Het worden spannende tijden voor Sherman Doesburg van de Hoomrun dance studio in Mierlo-Hout. Zijn dance studio telt ongeveer 225 leden. De dansers variëren in leeftijd vanaf negen jaar.  De Hoomrun dance studio geniet al een grote bekendheid  vanwege de vele optredens en demonstraties op allerlei evenementen. Maar nu gaan de dansers naar een evenement dat het hoogtepunt van Sherman’s carrière kan worden: de wereldkampioenschappen in Glasgow.

Met drie demoteams trainen zij fanatiek om zo hoog mogelijke resultaten te behalen. De dansers trainen normaal gesproken ongeveer vijf of zes uur per week maar nu zij voor de kampioenschappen trainen, is dat ruim negen uur per week.  De deelname aan de wereldkampioenschappen kost veel geld, dus gingen de leden er alles aan doen om geld bij elkaar te verzamelen. Zij hebben wel een sponsor (van Rijsingen diepvries, die nu 40 jaar bestaat)  maar dat bestrijkt maar het topje van de ijsberg. Zo bedachten twee danseresjes een lege-flessenactie, er werden loterijen gehouden, zij verzorgden optredens en als klap op de vuurpijl organiseerden zij een vintagemarkt op het terrein bij de dansstudio.

Op het plein aangekomen zag ik de marktkraampjes in een grote kring langs de muren staan. Er klonk ritmische dansmuziek over het plein en er hing een geur van heerlijke hamburgers. De kraampjes stonden vol met leuke hebbedingetjes:(dans)schoenen, kleding en tassen.  Er stond een kraam met lekkere slush puppies in diverse smaken en andere lekkernijen.  Binnen in de studio was Sherman bezig nog even de dancemoves te verbeteren van de danseressen en er kwamen ook al wat nieuw zijn.

Ik sprak heel even met Sherman en maakte een nieuwe afspraak om eens terug te komen voor een uitbreid gesprek, dit zal plaatsvinden na de wereldkampioenschappen. Ik was eigenlijk benieuwd wie de man achter de Hoomrun dance studio was en uiteraard over de resultaten van de WK in Glasgow. De danseressen vertrekken (onder begeleiding van Sherman en ongeveer vijftig begeleiders en begeleidsters) op 24 augustus naar Glasgow en komen 27 augustus terug. Ik wens hen alvast een groot succes toe en hopen dat zij met de titel terug komen…

Verslag en fotografie: Hans Choufoer.

Groepsfoto geleverd door Sherman Doesburg.

2,409 totaal aantal vertoningen, 4 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *