Houd uw hond(je) aan de lijn in het Groot Goor

Het is heerlijk vertoeven in het Groot Goor. Je kunt er fijn wandelen ook met een hond. In het bos moeten honden echter altijd aangelijnd blijven, alleen het pad langs het kanaal is een hondenloslaatstrook.
Onlangs werd er in het Eindhovens kanaal (weer) een verdronken ree aangetroffen. Dit komt door loslopende honden die achter een ree aan gaan rennen of erop gaan jagen, waardoor een ree in paniek in het prikkeldraad loopt of in het kanaal springt. Dit is vooral in het voorjaar funest voor drachtige reeën en jonge reeën. We moeten met z’n allen koesteren wat we hebben: het Groot Goor heeft een grote natuurwaarde en daar moeten we zuinig op zijn. Ook al weet u dat uw hondje de reeën niets doet, alleen het opjagen kan al dodelijk eindigen.
Ook voor ruiters is het een prettig gebied om met hun paard te vertoeven. Alleen mogen ze niet in het bos of de paden langs het Eindhovens kanaal komen. Voor paarden is alleen de Goorse Baan toegankelijk. De paarden maken de paden kapot. Wandelaars klagen daarover en ook fietsers geven aan dat ze niet meer fatsoenlijk langs het kanaal of in het bos kunnen fietsen.

Honden aan de lijn!
Omdat heel veel wandelaars hun hondje niet aan de lijn houden is in overleg met de gemeente Helmond daarom besloten om regelmatig te gaan handhaven. Helpt u mee aan het behoud van de natuur in Mierlo-Hout? Hebt u vragen, opmerkingen of tips, neem dan contact op met de commissie Groen van de wijkraad Mierlo-Hout via commissiegroen@wijkraadmierlohout.nl

Meer-Mierlo-Hout-digitaal-wijk-nieuws:
www.mierlo-hout.ditisonzewijk.nl
Facebook: Mierlo-Hout
Twitter @MierloHout_nu
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over ,Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Activiteiten-Kalender, Startpagina per wijk, Overzicht-Ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

2,765 totaal aantal vertoningen, 6 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *