Houtse Kluppels in beeld
Het voormalige dorp Mierlo-Hout lijkt inmiddels helemaal verweven in de Helmondse cultuur. Toch hebben zij nog steeds hun eigen gebruiken en tradities en blijft in de wijk het dorpse gevoel aanwezig. Voor fotograaf Gerard van Hal staat de wijk dan ook symbool voor het dorpse gevoel wat volgens hem in heel Helmond voelbaar is.
Voor Goeikes – Helmonders in beeld legt Gerard hier de nadruk op. Hij maakt dan ook gebruik van misschien wel de belangrijkste culturele traditie van ’t Hout: carnavalsvereniging ‘De Houtse Kluppels’. In de weken voor én tijdens carnaval was hij in de wijk te vinden met zijn camera. Zijn focus lag dan ook op alle geledingen van de wijk en hoe deze, door onder andere de Kluppels, samen worden gebracht.
Gerard is een bekende fotograaf in Helmond. Na twaalf jaar in de zorg heeft hij een manier gevonden om zijn passie voor mensen en fotografie te combineren: door middel van het portret. Daarom begon hij 25 jaar geleden met een studio in de kerkstraat en na een uitstapje in de kamstraat is hij al weer 11 jaar terug in het centrum van de stad. Gerard houdt ervan om de verhalen achter een persoon te vertellen en doet dat het liefst met een foto waarin alles samenkomt.
De fotoserie van Gerard is onderdeel van ‘Goeikes – Helmonders in beeld‘. De foto’s zullen te zien zijn in een boek en expositie over en voor de stad. Met de serie is Gerard 1 van de 13 fotografen van het project. Stuk voor stuk trekken zij een eigen wijk in. Allemaal met een eigen visie, stijl en invalshoek. Heb je vragen, tips of opmerkingen over het project? Stuur dan een mailtje naar info@goeikes.nl.

1,775 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *