HT’35 behaald zeven keer het podium bij de Nederlandse Kampioenschappen

Driemaal goud, driemaal zilver en 1x brons.
In sporthal De Slagen te Waalwijk, vonden in het weekend van 26 en 27 mei de Nederlandse Kampioenschappen turnen plaats voor de derde divisie bovenbouw en N3/Jeugd-N4 onderbouwturnsters. Ook HT’35 is hierbij aanwezig, waarbij onze turnsters zich via verschillende voorwedstrijden en halve finales geplaatst hebben. Op zaterdag de meerkampfinales, Zoë Fransen (pupil-1) eindigde op een keurige 23e plaats. Sophie Steuten (pupil-2) wist het hele seizoen al podiumplaatsen te behalen, ook nu turnde ze een nette meerkamp. Ze eindigde als 14e van Nederland.

Voor het eerst in de bovenbouw uitkomend in de categorie jeugd-2, turnde Gwen van Berne zich net buiten de top 10, een elfde plaats voor haar. Leeftijdsgenootje Dyshanti Adriana werd 25e. Als 2e jaars junior kwam Manouk Swinkels in actie, ook zij heeft al verschillende podiumplaatsen behaald en wist ondanks wat enkelproblemen de afgelopen weken haar trainingen goed op te bouwen. Mede dankzij een heel strakke balk- en mooie vloeroefening kreeg zij vandaag het zilver om gehangen. Met dit mooie resultaat promoveert zij naar de 2e divisie. Tegelijkertijd kwamen drie senioren in actie. Denise van Oorschot werd keurig 26e. Anne Dollekens scoorde het 4e punt op brug en eindigde na vier toestellen als 17e. Fenna Vestjens won eerder al de halve finale en wist ook vandaag dit niveau te behalen. Het hoogste punt op balk maar gewoon een hele strakke meerkamp leverde haar een verdiende gouden medaille op.
ht35-nederlandse-kampioenen-diow-27-05-2018ht35-nederlandse-kampioenen-diow-27-05-2018-2

Op de foto’s de Nederlands Kampioenen:
Boven het bericht: senior: Fenna Vestjens (meerkamp)
jeugd-1: Sophie Meulendijks (sprong)
pupil-2: Sophie Steuten (brug)
Fotobron: HT’35

Na de mooie resultaten van zaterdag bij de meerkampwedstrijden, werd het zondag misschien nog wel een mooiere dag met maar liefst 5 NK medailles!

Sprong: Sophie Meulendijks (jeugd-1 N4): goud

Brug: Sophie Steuten (pupil-2 N3): goud / Fenna Vestjens (div. 3 senior): zilver

Balk: Manouk Swinkels (div. 3 junior): zilver / Gwen van Berne (div. 3 jeugd): 5e plaats

Vloer: Anne Dollekens (div. 3 senior): brons / Sophie Steuten (pupil-1 N3): 11e plaats

Komend weekend de beurt aan de hogere tweede divisie / N2 / Jeugd-1 N3 turnsters. Voor hen de Nederlandse Kampioenschappen in Tilburg. Tijdens de meerkampfinale komen Isa Koevermans (pupil-1), Renske v.d. Vorst (pupil-2), Lorraine Teurlings en Romy Hulsers (jeugd-1 N3), Marieke Steijaert (div. 2 jeugd-2) en Kirsten Bevers (div. 2 senior) in actie. Zondag tijdens de NK toestelfinales turnen: Isa Koevermans (pupil-1) op sprong en brug, Cleo Creutzburg (pupil-2) op sprong, jeugd-1 turnsters Inge Koolen op vloer, Lorraine Teurlings op sprong, brug en balk, Romy Hulsers op brug en senior Inge Berkers op vloer. Ondertussen wordt er ook in Hoofddorp geturnd, de NK toestelfinales voor heren. Als tweede divisie senior komt Danny van Roy in actie op ringen en derde divisie senior Raoul Coumans turnt vloer en ringen.


Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-wijk-nieuws.
De onderstaande linken zijn aanklikbaar:

Website: www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Ditisonzewijk-Helmond
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv
Actuele berichten Helmond-Ditisonzewijk op: Facebook
Agenda-Helmond, Cultuur, Kunst, Calamiteiten, Evenementen, Zakelijk, Startpagina per wijk, Overzicht-ondernemers in de wijk, Wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook op Youtube weten wat er speelt in uw eigen wijk?
Abonneer je dan gratis op ons Youtube kanaal: KLIK HIER!

Meer-Helmond-Ditisonzewijk-digitaal-nieuws
www.ditisonzewijk.nl
Facebook: Helmond-Ditisonzewijk
Twitter: @ditisonzewijk
Google+ Ditisonzewijk
Videokanaal: www.ditisonzewijk.tv

Wijkgericht-nieuws-over, cultuur, kunst, calamiteiten, evenementen, zakelijk, activiteiten-kalender, startpagina per wijk, overzicht-ondernemers in de wijk, wijkfoto’s, DitisonzewijkTV, Helmond, #ditisonzewijk ofwel alles digitaal te vinden uit jouw eigen wijk (stad) in Helmond. Ook weten wat er speelt in uw eigen wijk? Ontvang automatisch bericht van de nieuwste video’s op Ditisonzewijk.Tv. Abonneer je op ons kanaal KLIK HIER!

1,778 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Dit is niet ok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *